Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat ministrului Sănătăţii informaţii privind capacitatea sistemului medical românesc, în special a resurselor umane, de a face faţă unui nou potenţial val pandemic.„Deficitul de personal din sistemul medical nu este un lucru nou.

Cu toate măsurile populiste luate de PSD pe ultima sută de metri, medicii au continuat să plece din ţară, dovedind că nu pot fi cumpăraţi doar cu o mărire de salariu. Ei au nevoie de sisteme performante de îngrijire a sănătăţii, de condiţii de muncă decente, de materiale şi echipamente medicale, de acces la noile tehnologii medicale etc.

Pandemia de SARS-COV 2 a solicitat medicii mai mult ca niciodată. Doar măsurile guvernului PNL au făcut ca spitalele să nu cedeze în faţa deficitului de personal, iar infecţiile şi decesele să fie relativ scăzute, comparativ cu cele din alte state ale lumii. Însă, dacă un al doilea val de infectări cu noul coronavirus este, mai mult sau mai puţin, de neevitat, după cum apreciază Organizaţia Mondială a Sănătăţii, presiunea asupra personalului medical va creşte iar”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut ministrului Sănătăţii informaţii privind măsurile avute în vedere pentru diminuarea fenomenului migraţiei în rândul medicilor români. De asemenea, se impune a fi făcută o analiză privind capacitatea ţării noastre, din punct de vedere al numărului de medici, de a face faţă unui nou val de îmbolnăviri SARS-COV 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.