În cursul săptămânii, oraşul New York a anunţat că va adăuga la bilanţul său 3.778 de morţi „probabil” din cauza COVID-19.

Potrivit bilanţului de la ora 20.00 al Centrelor americane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), o agenţie guvernamentală, ţara număra 33.049 de morţi, dintre care 4.226 probabil legate de COVID-19.

Valori uşor mai mici decât cele anunţate de Universitatea Johns Hopkins.

Președintele Donald Trump spune însă că vârful a fost cel mai probabil depășit și vrea ca economia să repornească în curând. După ce a prezentat un plan federal, în care a lăsat decizia de a ridica restricțiile guvernatorilor, le-a reproșat unora dintre aceștia, din tabăra democrată rivală, că sunt prea stricți.

În mai multe orașe au ieșit oameni în stradă să ceară ridicarea carantinei. Donald Trump a amplificat vocile acestora scriind pe Twitter: „Eliberați Michigan!”, „Eliberați  Minnesota!”, „Eliberați Virginia!”.  

Donald Trump: „Cred că unele lucruri sunt prea dure. Sunt oameni care își exprimă opinia. Îi înțeleg și văd că sunt oameni muncitori. Mie îmi par oameni responsabili. Au fost tratați cam dur.

Sper să organizăm mitinguri. Este bine pentru țară, este bine pentru moral, este bine din multe puncte de vedere. Este un mod excelent de a transmite un mesaj.
Câștigăm acolo unde facem mitinguri”.

Gretchen Whitmer, guvernator: „Sper că asta nu va încuraja protestele. Vreau să fie clar. Decizia de a redeschide anumite sectoare ale economiei va fi luată pe baza datelor, pe știință și pe cele mai bune recomandări medicale pe care le avem. În acest moment, în Michigan, curba epidemică încă evoluează și distanțarea socială încă este crucială.”

Michigan numără aproape 2.000 de morţi, Virginia 208 şi Minnesota 87 de decese.

surse: digi24.ro ,CNN,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.