Din ce in ce mai multe voci se ridica impotriva desfasurarii festivalului Untold in mijlocului orasului Cluj-Napoca. Unde au ramas ardelenii primitori bucurosi de oaspeti? De ce ne place sa dam cu parul in ceea ce vedem ca merge bine si ne ajuta? Acestea raman intrebari retorice deocamdata.

Aduce bani la buget mai multi decat orice alt eveniment organizat in Cluj. La bugetul local, la toate afacerile mici, mijlocii sau mari din zona, inclusiv la cele din imprejurimi, caci efectul Untold se simte pana la Turda sau chiar mai departe. Si nu merita acest lucru sa suporti 4 nopti de galagie? Sa vezi orasul plini de turisti care afla unde e Clujul pe harta cu ajutorul festivalului? E simplu, daca nu poti sa suporti si vrei liniste si relaxare, iti inchiriezi apartamentul, iar la banii pe care ii obtii iti platesti comod o excursie frumoasa. Dar e mai simplu sa ne plangem ca nu putem dormi in timp ce altii fac bani. Caci da, este o afacere intr-o economie de piata democratica si are profit, dar genereaza extrem de mult profit si pe langa, indirect, asa ca toata lumea, fiecare clujean, are de castigat.

Eu unul cred ca e mai simplu sa suporti niste bubuieli de bumti-bumti si niste frumoase focuri de artificii timp de 4 nopti decat sa ii suporti zilnic pe betivii din coltul blocului vorbind tare sau ascultand manele…si in plus, in acel caz nu cheama nimeni politia si nici nu semneaza petitii. De ce? De frica. Pentru ca de la Untold nu o sa vina niciun organizator sa imi zgarie masina sau sa imi ameninte copiii, asa ca e mai simplu sa dau cu pietre si sa desfiintez ceva ce imi aduce beneficii sau cel putin nu imi face rau.

Oricum, s-ar putea ca acesti nemultumiti sa obtina pana la urma ce vor, dar nu pentru ca le da cineva dreptate, ci pentru ca simplul fapt ca stadionul a devenit deja neincapator si pentru ca, probabil, este timpul ca organizatorii sa gaseasca un loc mai mare pentru desfasurarea festivalului sau macar pentru amplasarea scenei principale, ceea ce este o adevarata provocare nu doar pentru Cluj, ci pentru orice oras din Romania. Untold dovedeste cat de bine sunt primite aceste evenimente si ca trendul este in crestere ca numar de participanti, acesti tineri care sunt „bolnavi” de festivalita acuta care se manifesta printr-o dorinta arzatoare de distractie alaturi de cei mai buni DJ ai momentului.

Autor: Florin Pupaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.