Stelian Ion, candidatul USR PLUS la Primăria Constanța, a prezentat luni, într-o conferință de presă, sondajul realizat de IRES, la comanda USR PLUS, la începutul lunii septembrie, din care rezultă că bătălia pentru Primăria Constanța nu este nici pe departe tranșată și că toți cei trei principali candidați au șanse foarte mari de a câștiga duminică.

Conferința de presă în care Stelian Ion a prezentat cifrele din sondajul IRES a venit ca răspuns la sondajele falsificate aruncate recent în spațiul public de PNL pentru a crea alegătorilor impresia că doar candidatul liberal are șanse să-l învingă pe candidatul PSD, Decebal Făgădău.

Potrivit sondajului realizat de IRES, situația candidaților la Primăria Constanța era, la începutul lunii septembrie, următoarea: Vergil Chițac – 25%, Decebal Făgădău – 24% și Stelian Ion – 22%.

De asemenea, în ceea ce privește listele de consilieri locali, sondajul IRES a arătat că PNL are, în Constanța, o intenție de vot de 25%,  în timp ce USR PLUS are 24%, iar PSD, 19%. De menționat că atât USR PLUS, cât și candidatul Alianței se află pe un trend ascendent.

Suntem foarte apropiați, umăr la umăr, cei trei principali candidați: eu, Decebal Făgădău și Vergil Chițac. Și constănțenii au acum, în sfârșit, posibilitatea să aleagă. Dacă, în anii trecuți, constănțenilor li s-au oferit foarte puține variante, acum chiar au posibilitatea să facă o schimbare. Mesajul nostru pentru electoratul de dreapta este să nu creadă balivernele împinse de puterea financiară a unor oameni care au interese materiale în această zonă și de a merge pe varianta schimbării reale, USR PLUS. În ceea ce privește sondajul comandat de noi – realizat la începutul lunii septembrie, pe un număr de peste 800 de persoane, cu o marjă de eroare de 3,4% -, diferența este foarte mică între candidați.

Este foarte important să observăm și trendul: crescător. Dacă la începutul anului, aveam un procentaj de 16-18%, iată că, în ciuda tuturor atacurilor abjecte care s-au revărsat asupra noastră, în ciuda faptului că, practic, am înotat împotriva curentului, am crescut foarte mult și suntem pe un trend ascendent. După 20 de ani, avem în sfârșit o alternativă pentru Constanța. Este o alternativă formată din oameni tineri, oameni competenți, care s-au decis de curând să se implice în politică. Este în mâna noastră posibilitatea de a ne recâștiga orașul”, a declarat Stelian Ion, candidatul USR PLUS la Primăria Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.