Se împlinesc anul acesta 30 de ani de la căderea comunismului. Sunt trei decenii în care România s-a schimbat profund. Drumul pe care am intrat, cu toate şovăielile noastre, ne-a adus poate în cea mai bună situaţie istorică pe care am avut-o vreodată. Suntem parte a Uniunii Europene şi a NATO, într-o ţară deschisă, ai cărei cetăţeni pot călători liniştiţi către orice colţ al Europei.După întunericul şi frigul, la propriu şi la figurat, în care ne-am aflat în timpul dictaturii comuniste, cea care îi obliga pe românii să ţină gura închisă şi capul în pământ, am ajuns ca în 2019 să preţuim cu adevărat ce înseamnă democraţia şi statul de drept, demnitatea şi dreptul cetăţenilor de a vota. Vorbim de un vot liber, care contează, de implicarea românilor în evoluţia ţării, iar nu de votul de faţadă practicat anterior.

Această lume democratică a adus şi responsabilităţi, nu puţine, nici uşoare, care îi înspăimântă pe unii, obişnuiţi cu bunul plac şi cu obedienţa pe care le-au moştenit de la PCR.30 de ani au fost prea puţini pentru ei ca să înţeleagă de ce lumea lor a dispărut. Servilismul i-a făcut pe aceştia şi pe urmaşii lor să nu priceapă multe lucruri. Servilismul i-a făcut pe aceştia şi pe urmaşii lor să încerce să ne abată de la calea pe care ne-am ales-o.

Vot după vot, românii aleg resetarea politică a ţării.La nivel economic, traseul democratic ne-a dus de la un PIB de 54 de miliarde de dolari în 1989 la unul de patru ori mai mare. Bunăstarea românilor şi calitatea vieţii lor au crescut destul de mult. Este clar că mai sunt multe lucruri de făcut, că diferenţele sociale mari sunt la extreme, că economia are nevoie de dezvoltare şi investiţii.În aceste condiţii, ne întrebăm cum mai pot să apără în spaţiul public nostalgici după vremurile apuse?

PSD a ajuns la minimul voturilor exprimate prin responsabilitatea asumată de majoritatea românilor de a merge la urne. Acesta este adevăratul câştig al perioadei tulburi pe care încă o traversăm. Iar acum avem o şansă de a scăpa de instituţiile slabe, de a îndepărta corupţii de la cârma lor, de a ne reseta statul.

Acesta este planul preşedintelui Klaus Iohannis în al doilea său mandat, în care va fi însoţit de forţele politice ce s-au împotrivit PSD. Neuitând nici o clipă de unde am plecat, trebuie să arătăm că nu am pierdut direcţia pentru care au suferit atât de mulţi români! Forţele democraţiei vor asigura o adevărată integrare europeană şi dezvoltarea României pe termen lung. Nu va fi un drum uşor, dar este drumul cel bun!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.