Organizația Mondială a Sănătății a anunțat joi seară că epidemia provocată de corona-virusul din China reprezintă o urgență la nivel global.

Potrivit OMS, starea de urgență se referă la „o situație serioasă, neobișnuită sau neașteptată”.

Marea Britanie a ridicat gradul de alertă în Regat la nivelul “moderat”. Iar Uniunea Europeană a trimis o aeronavă în China pentru a-i prelua pe cetățenii europeni rămaşi izolaţi acolo.

Între timp, bilanțul s-a agravat. Oficial au murit 213 oameni și 8.900 de persoane sunt infectate. Cele mai multe dintre cazuri sunt în China, dar virusul a fost identificat în alte 20 de state.

De asemenea, o astfel de decizie ar putea determina statele lumii să impună restricții asupra comerțului și libertății de mișcare a populației, cu toate că OMS de obicei face tot posibilul pentru a evita restricțiile impuse comerțului.

Totodată, autoritățile naționale ar putea introduce măsuri suplimentare de scanare în aeroporturi și în alte spații publice pentru monitorizarea stării de sănătate a populației.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director OMS: “Nu ştim ce probleme ar putea provoca acest virus dacă s-ar răspândi într-o ţară cu un sistem de sănătate mai slab. Trebuie să acţionăm acum, ca să fim pregătiţi pentru această posibilitate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.