Deputatul PSD, Răzvan Rotaru, a anunţat marţi, 10 septembrie, că dezaprobă şi condamnă în mod ferm intenţia PNL de a desfiinţa facilităţile pentru domeniul IT şi programul pentru tinerii antreprenori, Start-Up Nation, în cazul în care vor ajunge la guvernare.„Din păcate, PNL nu înţelege importanţa susţinerii unui domeniu care a devenit un motor economic important.

Liberalii demonstrează că nu pot depăşi gândirea îngustă a fostului PDL care a promovat măsuri de austeritate şi a blocat relansarea economică a României în perioada 2010-2012. Desfiinţarea Start-Up Nation înseamnă anularea unui program prin care Guvernul sprijină iniţiativele antreprenoriale cu alocări de peste 200.000 de lei.

Prin Start-up Nation, s-au înfiinţat peste 17.000 de firme în ultimii doi, fapt care înseamnă cel puţin 35.000 de mii de noi locuri de muncă. Liberalii dovedesc că nu pot asigura o bună guvernare şi că dezvoltarea României, bunăstarea românilor şi creşterea economică sunt noţiuni pe care nu le consideră importante”, a declarat Răzvan Rotaru.În ciuda criticilor exprimate în spaţiul public de către Orban şi de pseudo-experţii Opoziţiei, guvernul va acorda în continuare facilităţi domeniului IT, va mări numărul de locuri la facultăţile de profil şi va susţine start-up-urile care produc proprietate intelectuală.PSD şi-a asumat ca politică guvernamentală sprijinirea sectorului IT&C.

Nimeni nu a luat atât de multe măsuri pentru dezvoltarea acestui sector, aşa cum a procedat guvernarea social-democrată.„Scutirea de impozit pe profitul reinvestit, şi de impozitul pe venit, atât pentru angajaţii cu studii superioare cât şi cu studii medii, a făcut ca industria IT&C să aibă anul trecut o contribuţie de 5,2% în PIB-ul României, depăşind ramuri cu o mai îndelungată tradiţie. În 2019, dimensiunea industriei româneşti de IT&C va depăşi 5,1 miliarde euro, dublu faţă de 2013, iar exporturile de software şi servicii IT sunt aşteptate să atingă 4 miliarde de euro, cu 1 miliard de euro în plus faţă de 2017.

Aceste performanţe importante sunt completate de numărul de specialişti din domeniu, care va depăşi pragul de 100.000 angajaţi anul acesta”, a subliniat deputatul social-democrat botoşănean.Răzvan Rotaru a adăugat că „liderii PNL demonstrază că au derapaje de gândire economică şi o slabă înţelegere a necesităţii unor programe de sprijinire a antreprenoriatului.

Propunerea parlamentarilor liberali de a prelungi săptămâna de lucru încalcă legea şi prevederile internaţionale. Sindicatele au cerut PNL să renunţe la proiectul de lege privind prelungirea timpului de lucru cu încă o zi! Dacă o astfel de prevedere ar intra în vigoare, România ar face un regres de 30 de ani.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.