Guvernul a adoptat deja mai multe instrumente de sprijin pentru antreprenorii români din Programul național de investiții și relansare economică.

#Digitalizare

Digitalizarea companiilor a fost subiectul predilect al multor conferințe ale antreprenorilor români din ultimii ani. Mediul de afaceri cere insistent ca economia românească să pășească în secolul XXI și la capitolul digitalizare, una dintre condițiile esențiale pentru ca firmele românești să poată face față competiției la nivel global.

Am aprobat în ședința de Guvern Programul Naţional Competenţe digitale pentru angajaţii din întreprinderile mari, cu un buget de 10 milioane de euro, respectiv 500.000 euro pentru un beneficiar. Firmele românești pot plăti de acum cursuri profesionale pentru ca angajații să deprindă competențe digitale, cu bani de la Guvern.

#antreprenoriat rural

Antreprenoriatul rural este o altă componentă lăudată intens de guvernările anterioare, dar total nefinanțată. Statul s-a mulțumit până acum doar să aplaude inițiativa privată la țară.

Guvernul liberal își propune să dezvolte în mod real satul românesc și să ridice nivelul de trai în mediul rural. Cu ajutorul programului de sprijin pentru antreprenoriatul rural, cu buget total de 200 de milioane de euro, creăm locuri de muncă bine plătite și sustenabile în satele românești. Acordăm granturi cuprinse între 40.000 și 200.000 de euro în domeniile procesare și distribuție de produse agricole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.