Horia Nasra (Grupul parlamentar al PSD):

Clujul şi instituţiile statului la picioarele şmecherilor de pe Tarniţa şi la ordinul gulerelor albe care au vile şi ambarcaţiuni? Da! Aşa este!Nu au trecut nouă luni şi #Tarniţa a redevenit un rai pentru #capriciile şmecherilor şi gulerelor albe, reprezentate de oameni politici, precum #SenatorulPorno, care în loc să susţină reglementarea navigării pe lacurile din zona de munte a Clujului, susţin acest hiatus instituţional şi haos navigabil.

NU dorim să se întâmple o nenorocire, vreodată, însă, dacă se va întâmpla, să vedeţi cum politrucii gulerelor albe şi instituţiile Clujului vor da din umeri şi îşi vor pasa responsabilitatea!Nu domnilor, nu vă mai ascundeţi după pandemia de COVID-19!

Era o chestiune de principiu şi de reglementare să fi rezolvat această speţă, dar după înlăturarea fostului prefect, Ioan Aurel Cherecheş şi fostului subprefect, Ioan Alin Danci, de către Ludovic Orban, aţi pus batista pe ţambal şi aţi îngropat subiectul!Șase parlamentari au semnalat această problemă: Adrian Dohotaru, Gabriel Horia Nasra, Csoma Botond, Mihai Goţiu, Ilea Vasile şi Adrian Oros.

Unul dintre noi, deputatul Adrian Oros, este astăzi ministru, dar oare credeţi că a binevoit să pună pe masa guvernului această speţă? Binenţeles că nu! A prins lozul ministerial şi acum prezidează în papuci de casă subiecte confortabile!În această speţă, solicit răspunsuri publice la următoarele întrebări şi în caz de tărăgănare a speţei Tarniţa, cer public demisia prefectului! Domnule Abrudean, asumaţi-vă, fiţi bărbat şi nu mai plecaţi urechea la indicaţiile unuia sau a altuia!1.

Mircea Abrudean, vă asumaţi în cazul unei nefericite tragedii, responsabilitatea morală şi legală? Dumneavoastră ştiţi foarte bine că fostul prefect, Ioan Aurel Cherecheş, şi fostul subprefect, Ioan Alin Danci, spre deosebire de dumneavoastră, au avut curaj şi au organizat întâlniri cu instituţiile responsabile pentru a preveni o tragedie, în speţă cu cei de la Căpitănia Dej, compania Hidroelectrica, Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa din Cluj şi, bineînţeles, cu reprezentanţii Gărzii de Mediu din Cluj.

Vă reamintesc, domnule prefect Mircea Abrudean, că prefectul Ioan-Aurel Cherecheş şi subprefectul Ioan-Alin Danci au dispus analiza măsurilor întreprinse pentru rezolvarea problemelor semnalate de cetăţeni pe lacul Tarniţa, în 25 octombrie 2019, la şedinţa extraordinară a COMITETULUI JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ CLUJ.2. În ce stadiu este regulamentul discutat în 2019, care să protejeze lacul Tarniţa, principala sursă de apă potabilă a Clujului?3.

Domnule prefect Abrudean, petiţia iniţiată de deputatul independent Adrian Dohotaru şi semnată de MII de clujeni chiar nu reprezintă nimic pentru dumneavoastră?!4. Îi solicit domnului Federiga un raport public care să prezinte activitatea Oficiului de Căpitănie Dej: Câte permise de conducere pentru ambarcaţiuni în judeţul Cluj a eliberat Oficiul de Căpitănie Dej în ultimii zece ani? Câte amenzi a aplicat, pe lacul Tarniţa, Oficiul de Căpitănie Dej în ultimii cinci ani?

Câte acţiuni de monitorizare, verificare şi amendare a organizat Oficiul de Căpitănie Dej în ultimii cinci ani în zona Tarniţa?5. Solicit un raport public, pentru clujeni şi reprezentanţii presei, cu privire la activitatea Gărzii de Mediu, Comisariatul Judeţean Cluj, în speţa poluării lacului Tarniţa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.