Deputatul PNL de Argeş, Dănuţ Bica, declară că respingerea de către parlamentarii PSD a Ordonanţei de urgenţă nr. 1/2020 şi a Ordonanţei prin care se asigura creşterea drepturilor alegătorilor din Diaspora la alegerile viitoare reprezintă acţiuni clare de răzbunare faţă de românii care nu mai vor ca ţara să fie condusă de aceştia:

„Am constatat cu toţii că cele mai multe dintre măsurile bune adoptate de Guvernul PNL, învestit în data de 4 noiembrie 2019, sunt anulate în Parlament, acolo unde majoritatea toxică formată în jurul PSD respinge pe bandă rulantă acte normative mult aşteptate de români.Astfel, după ce ani la rând miniştrii PSD i-au împiedicat pe concetăţenii noştri din afara graniţelor să-şi exercite dreptul constituţional de a vota, punându-i în situaţia umilitoare de a aştepta la cozi interminabile, Guvernul PNL a dublat numărul de parlamentari pentru Diaspora şi a majorat numărul de zile în care românii stabiliţi în străinătate pot vota.

Parlamentarii PSD au anulat imediat aceste măsuri. Ce poate reprezenta această decizie, dacă nu răzbunare?Tot ca un act de răzbunare, senatorii PSD au respins şi Ordonanţa de urgenţă nr. 1/2020, prin care Guvernul liberal a eliminat toate taxele nocive care ne-au scumpit viaţa mai mult ca niciodată.

Prin urmare, s-a dovedit astfel că PSD vrea facturi mai mari pentru gaze şi energie electrică, pentru telefonie, internet şi televiziune, că PSD doreşte scumpirea creditării şi majorarea ratelor bancare, că parlamentarii PSD vor să-şi majoreze propriile indemnizaţii şi să-şi păstreze clientela de partid, transferată, prin şmecheria detaşărilor, de la privat la stat, în funcţii publice recompensate cu salarii uriaşe. Imediat după ce Guvernul PNL a eliminat suprataxele introduse de PSD, Banca Naţională a României a anunţat că preţurile şi dobânzile la credite au început să scadă.

Uite că nu a durat prea mult şi PSD a decis să-i mai lovească încă o dată pe români stimulând scumpirile!Este inadmisibil ca, după ce au făcut atât de mult rău românilor în ultimii 3 ani, liderii PSD să distrugă tot ce a reparat şi a construit în ultimele 3 luni o guvernare liberală responsabilă. Oamenii trebuie să ştie că PSD conduce Parlamentul, pentru că are cei mai mulţi deputaţi şi senatori, şi că, astfel, PSD continuă să adopte măsuri care, în cele mai multe cazuri, sunt îndreptate împotriva intereselor legitime ale populaţiei.

Deputatul PNL Dănuţ Bica susţine că alegerile anticipate continuă să fie cea mai bună soluţie pentru România şi că prin organizarea lor cât mai curând s-ar realiza ieşirea ţării din criza politică în care a aruncat-o PSD:,,În acest context, este foarte clar că trebuie să ne întoarcem urgent la electorat şi să-i acordăm dreptul de a-i alege pe cei care astăzi îi reprezintă cel mai bine şi mai corect interesele. Știm că PSD nici nu vrea să audă de alegeri parlamentare anticipate.

Dacă ar putea, nu le-ar mai face nici pe cele la termen. Celor din PSD le este frică pentru că ştiu că alegătorii pe care i-au înşelat cu promisiuni electorale mincinoase îi vor sancţiona drastic în cabina de vot. Le este teamă că-şi vor pierde privilegiile, indemnizaţiile şi pensiile speciale.PSD este partidul care a demis Guvernul Orban pentru că acesta şi-a angajat răspunderea pentru mai multă democraţie, adică pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

După ce au declanşat criza politică actuală, tot PSD este cel vinovat pentru prelungirea ei, deoarece apelează la tot felul de tertipuri pentru a evita atât acordarea votului pentru învestirea unui nou guvern liberal, cât şi organizarea alegerilor anticipate. România are nevoie urgent de astfel de alegeri, pentru că nu poate rămâne blocată de actualul Parlament, care este clar că a devenit ilegitim. PSD răpeşte astăzi şansa ţării noastre de a se moderniza.

Românii au dreptul la anticipate. Oricine îşi permite să le spună că nu ar trebui să-şi exprime opţiunea politică prin alegeri face enorma greşeală de a nega practic şi dreptul la vot şi valorile democraţiei din România.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.