Sunt cel puţin două exemple din ultimele zile care demonstrează că PNL nu are o politică guvernamentală îndreptată spre bunăstarea românilor şi asigurarea unei siguranţe sporite a populaţiei în această perioadă de criză pandemică naţională.

Primul exemplu este atacarea la Curtea Constituţională a celor două legi pozitive iniţiate de PSD şi votate de toate celelalte partide politice în Parlament, legea privind amânarea ratelor românilor la bănci şi, respectiv, legea pentru acordarea unor facilităţi pentru operatorii economici.Atacarea la CCR a legilor votate de toate celelalte partide, pentru sprijinirea economiei şi a cetăţenilor, arată că PNL e incapabil să treacă peste orgoliile politice, chiar şi atunci când situaţia din ţară este dramatică!

Aceasta cu atât mai mult cu cât nu era absolut nimic populist în aceste legi, ele vizând măsuri extrem de benefice pentru români, unele asemănătoare fiind adoptate deja de multe alte state!Spre exemplificare, Italia a suspendat plata unor taxe datorate de persoanele fizice şi plata creditelor, inclusiv a celor imobiliare, fără capitalizarea dobânzilor. Tot în Italia a fost suspendată obligativitatea de a plăti facturile pentru utilităţi, taxe şi ipoteci, pentru firmele mici şi gospodării.

De asemenea, Guvernul spaniol interzice companiilor de utilităţi să întrerupă alimentarea cu apă şi energie electrică consumatorilor din cauza facturilor neplătite. Guvernul german a adoptat o lege menită să protejeze din punct de vedere economic atât populaţia, cât şi micile afaceri, astfel că a interzis evacuarea din locuinţe şi din diverse spaţii comerciale din cauza neplăţii chiriei, care poate fi amânată până la 30 iunie, fapt ce înseamnă inclusiv amânarea plăţii utilităţilor.

Nu în ultimul rând, în Marea Britanie, băncile pot suspenda pentru trei luni plata ratelor la creditele ipotecare pentru cei afectaţi de pandemie, fără capitalizarea dobânzii.Un al doilea exemplu de contraproductivitate naţională a PNL este nesemnarea Planului naţional pentru România, propus de preşedintele PSD. Marcel Ciolacu a lansat propunerea unei colaborări între toate partidele politice parlamentare pentru realizarea unui Plan Naţional pentru combaterea efectelor economice şi sociale provocate de pandemie.

Din păcate, Ludovic Orban este singurul preşedinte de partid care a refuzat propunerea noastră, un gest de neînţeles, fiind vorba de o solidaritate politică în favoarea vieţii românilor. Acest fapt denotă că PNL este izolat politic, blocat în propriile orgolii şi mize politice. Este inacceptabil ca PNL să rămână tributar unui discurs ostil şi pur electoral, în detrimentul interesului public major! PSD mulţumeşte însă celorlalte partide care au răspuns pozitiv apelului nostru, renunţând la propriile interese în favoarea interesului naţional şi al cetăţenilor români.Le transmit giurgiuvenilor şi tuturor românilor că PSD merge mai departe în construirea unui consens politic pentru un pact naţional care să asigure românilor şi economiei cele mai bune şi mai rapide soluţii, pentru depăşirea acestei perioade grele, cu sau fără PNL.

Nu în ultimul rând, PSD propune şi salvarea agriculturii şi economiei naţionale, prin recomandarea făcută tuturor românilor de a cumpăra produse alimentare şi agroalimentare autohtone. Un produs românesc cumpărat înseamnă un loc de muncă salvat!În concluzie, fac un apel către toţi românii să cumpere produse fabricate în România, în special legume produse în judeţul Giurgiu, mai ales că foarte mulţi giurgiuveni au beneficiat de programul de susţinere a tomatelor elaborat de guvernul PSD. În paralel, cerem guvernului să aplice urgent măsurile propuse de social-democraţi şi de specialiştii în agricultură pentru salvarea producătorilor din domeniul agricol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.