Partidul Social Democrat continuă să repare în Parlament ceea ce guvernarea liberală nu poate sau nu doreşte să facă în beneficiul românilor.

Ultima reuşită a PSD este suplimentarea fondurilor destinate autorităţilor locale în proiectul legii de aprobare a rectificării bugetare.

Realitatea localităţilor României, inclusiv a celor din judeţul Dâmboviţa, este sumbră după trei luni de pandemie. Primăriile nu mai au resurse bugetare pentru a funcţiona, iar spectrul falimentului este iminent.

Pe principiul „scapă cine poate”, în această perioadă, numai abilitatea şi calitatea edililor au salvat cele mai multe dintre administraţiile locale.Constat, în acest context, că guvernului nu i-a păsat absolut deloc că administraţiile publice locale nu mai au bani pentru protecţia persoanelor vulnerabile, pentru copiii din centrele de plasament şi pentru bătrânii instituţionalizaţi.

Preocuparea principală a liberalilor nu s-a axat pe nevoile românilor, ci pe satisfacerea clientelei politice, cu achiziţii dintre cele mai dubioase şi încredinţări directe ale unor contracte de milioane de lei.Guvernul i-a lăsat pe primari să se descurce singuri în faţa crizei sanitare, iar banii cheltuiţi de unităţile administrativ teritoriale din ţară pentru lupta cu efectele COVID-19 nu au mai fost rambursaţi de la Palatul Victoria, aşa cum ar fi fost firesc!

Aceasta în condiţiile cheltuirii a peste 850 de milioane de lei din bugetele locale în lupta împotriva COVID-19, în timp ce de la Guvern s-au trimis până acum doar 20 de milioane de lei. Graţie demersurilor legislative ale PSD, datoriile statului către primării vor ajunge acum la destinatari.În consecinţă, am reparat o altă inechitate flagrantă generată de acest guvern incompetent, care a lăsat primarii de izbelişte şi a aruncat în colaps activitatea Primăriilor, mai ales a celor din localităţile mici şi mijlocii din ţară, care aveau oricum resurse limitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.