Respingerea în Senat a propunerii legislative a USR de impozitare cu 90% a pensiilor speciale dovedește ipocriziei PSD în privința unui sistem echitabil de pensii.

În ultima perioadă, liderii PSD au dat asigurări că vor eliminarea pensiilor speciale, dar la momentul adevărul au respins propunerea USR de impozitare cu 90%, ceea ce arată că nu își doresc cu adevărat să elimine privilegiile acordate unor categorii socio-profesionale.

„Cum le explică PSD românilor diferența dintre pensia minimă de 704 lei și cea mai mare pensie specială de 70.000 lei? De ce nu vrea PSD să aducem la buget miliarde de lei care să intre în investiții în sănătate, în această perioadă de criză? Toate partidele, inclusiv PSD, au spus „să impozităm aceste pensii speciale!” dar când am venit cu o propunere concretă de impozitare a pensiilor speciale, PSD votează împotriva ei! Adevărul este că ei au fost dintotdeauna artizanii și promotorii acestor pensii speciale, pentru că la PSD politica înseamnă să câștigi voturi cu favoruri făcute unor categorii socio-profesionale.”, a spus senatoarea USR Florina Presadă.

„E clar că nu ne putem baza pe promisiunile liderilor PSD-PNL de eliminare a pensiilor speciale, în condițiile în care acest partid a introdus cele mai multe categorii de pensionari speciali. De fapt, PSD se uită la sondaje și încearcă să îi păcălească din nou pe români, așa cum a reușit în 2016. România ar fi putut avea investiţii în sistemul medical şi în infrastuctură. În loc, avem mii de oameni care profită de apropierea lor de putere pentru a-şi însuşi beneficii pentru care nu au cotizat”, a declarat deputatul Claudiu Năsui, inițiatorul propunerii legislative.

Senatul a fost prima cameră sesizată, propunerea legislativă inițiată de deputații USR Claudiu Năsui și Cristina Prună, intră în dezbatere și la vot în Camera Deputaților, cameră decizională.

USR a încercat încă din 2016 să elimine cu totul pensiile speciale, însă din cauza intereselor meschine și ipocriziei unor partide parlamentare, eforturile au rămas fără rezultat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.