De la an la an, situaţia transportului feroviar de călători doar se agravează, în lipsa investiţiilor din infrastructură, în vreme ce ne sunt servite minciuni pe bandă rulantă. Inclusiv răspunsurile la cele două interpelări pe care le-am adresat miniştrilor de la Transporturi, în 2018 lui Lucian Șova, iar în primăvara acestui an lui Alexandru-Răzvan Cuc, au fost lipsite de substanţă şi s-au dovedit a fi doar promisiuni deşarte.

Domnul Cuc a făcut zilele acestea o vizită la Iaşi, când a descoperit ce înseamnă cu adevărat transportul feroviar. Este evident că PSD-ALDE nu sunt în stare să facă o autostradă, iar călătoriile de mare viteză cu trenul ţin de un viitor greu de definit sub această guvernare. Drept urmare, pesediştilor le-a rămas singura variantă viabilă: să umble prin Moldova cu elicopterul, arătând un dispreţ suveran faţă de locuitorii acestei regiuni.De aceea, revin cu întrebarea: unde sunt sutele de km de căi ferate modernizate promise în „Marele Program de Guvernare“, zis şi „Biblia lui Dragnea“?

Există vreo şansă cu PSD la guvernare să ne bucurăm de durate cât mai mici ale călătoriilor cu trenul? Asta fiindcă s-a tot promis reducerea duratei călătoriilor cu 55%, având alocată, pe hârtie, o sumă deloc neglijabilă, de 13 miliarde de euro.Mai mult, unde este ruta feroviară pe linia Chişinău-Iaşi-Bucureşti pe care se putea circula cu peste 100 km/h?

Când aţi făcut ultima oară acest drum cu trenul, domnule Cuc? În momentul de faţă, vitezele extrem de reduse ale transportului feroviar de călători ne plasează în rândul ţărilor cu cel mai prost sistem de cale ferată din Europa.

Dar nu numai călătorii au de suferit din cauza infrastructurii precare, rutiere şi feroviare, ci şi producătorii, distribuitorii şi toţi cei care sunt nevoiţi să apeleze la serviciile de transport marfă. Românii tocmai au aflat, de la Ministerul Transporturilor, că viteza medie a marfarelor a fost de sub 17 km/h în 2018.

Gări care se prăbuşesc, locomotive care iau foc, infrastructură tot mai deteriorată, servicii din ce în ce mai proaste – iată ce ne oferă PSD. Putem vorbi, din păcate, de distrugerea economiei naţionale şi afectarea obiectivelor strategice. Totul în numele nepăsării PSD faţă de soarta românilor! Gaura neagră PSDăncilă înghite tot şi nu lasă în urmă decât dezastru! Iar situaţia SNCFR nu diferă cu nimic în faţa acestor incompetenţi care încă mai conduc ţara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.