Aflat zilele trecute prin ţară, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că dacă Guvernul va decide amânarea deschiderii anului şcolar, este hotărât ca, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, să „provoace o discuţie serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale”.Problema e că Guvernul liberal n-a exprimat niciodată vreo opinie oficială privind posibila amânare a începerii anului şcolar.

Au fost doar păreri exprimate în spaţiul public, inclusiv ale unor medici epidemiologi, pe această temă, dar nu a existat o comunicare oficială privind decalarea începerii şcolii.Cursurile vor începe pe 14 septembrie, aşa cum s-a stabilit iniţial, în funcţie de scenariile prezentate de Ministerul Sănătăţii.Revenind la atitudinea PSD, liderii social-democraţi caută cu disperare motive pentru a provoca o discuţie cu privire la amânarea scrutinului.

Pur şi simplu le este frică de întâlnirea la urne cu românii, mai ales că nici sondajele nu le sunt favorabile.Există o vorbă românească care spune că “de ce ţi-e frică nu scapi“, iar PSD-ului i se potriveşte de minune. În mod evident, nimeni nu poate şti cu săptămâni sau cu luni înainte cum va evolua pandemia şi dacă un eveniment anume se poate desfăşura sau nu. Din acest motiv se emit teorii, iar tema se dezbate intens în societate.

Dar să vii acum, cu trei săptămâni înainte de alegeri, şi să evoci posibilitatea amânării alegerilor arată clar interesul PSD de a nu ţine scrutinul la data anunţată.PSD ştie că momentul decontului se apropie şi că va trebui să plătească pentru faptul că a ţinut timp de trei ani o ţară în loc. Indiferent de fardurile aplicate la congres, PSD rămâne un partid al trecutului, cu lideri care nu înţeleg că românii vor să trăiască într-o ţară democratică şi pro-europeană.

Ţinerea sub control a pandemiei rămâne principala preocupare a guvernului liberal, la fel şi începerea şcolii în septembrie, dar şi desfăşurarea alegerilor după calendarul stabilit reprezintă alte două obiective importante ale actualului executiv. PSD încearcă să semene frică şi temeri în societate, în timp ce noi, liberalii, suntem pragmatici, responsabili şi preocupaţi de problemele românilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.