În şedinţa Camerei Deputaţilor din 22 septembrie, PSD a votat modificări la legea privind rectificarea bugetară astfel încât pensiile să crească cu 40%, conform calendarului stabilit prin legea pensiilor adoptată în timpul guvernării PSD.De asemenea, PSD a votat majorarea salariilor profesorilor, prevăzută în lege a se întâmpla la 1 septembrie, sprijinirea administraţiilor locale ale căror bugete au fost consumate pe cheltuieli anti-COVID prin acordarea de resurse financiare suplimentare, acordarea finanţării necesare programului Start-Up Nation.

PNL spune că nu există bani pentru aceste majorări, dar există bani pentru puşculiţa de partid, pentru cumpărarea de primari şi pentru cumpărarea de voturi.Astăzi, PNL este supărat că PSD a mutat banii din puşculiţa electorală înapoi la pensii, alocaţii şi la salariile profesorilor.Este o mare minciună că e afectat bugetul.

Deficitul nu creşte cu niciun leu. Aceiaşi bani sunt mutaţi în interiorul aceluiaşi buget! Nu există niciun impact financiar negativ suplimentar.PNL se opune în mod inuman creşterii bunăstării vieţii românilor, iar faptul că nu au recalculat niciun dosar de pensie, deşi trebuiau să recalculeze aproximativ 2 milioane, în vederea rectificării inechităţilor din sistem, ne arată că nu doresc să aplice legea pensiilor nici pe viitor.

Mai mult, PNL deja a declarat că va ataca majorarea pensiilor la CCR, adică vor face orice să blocheze creşterea pensiilor şi a salariilor, deşi calendarul acestor măriri era prevăzut şi cunoscut de foarte mult timp.Noi am votat cu oamenii, ei votează cu prietenii politici de la partid, tu cu cine votezi pe 27 septembrie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.