În timpul protesteleor din Washington, cel puțin un elicopter militar a fost văzut zburând deasupra protestatarilor în încercarea de a dispersa mulțimea. Elicopterul a făcut mai multe manevre prin care s-a apropiat de sol folosind elicele pentru a face vânt puternic. Tactica, cunoscută drept spectacol de forță, este folosită în mod obișnuit de militarii americani în zonele de luptă.

Mulțimea atacă omul mânuitor de sabie în timpul protestelor George Floyd din Dallas.

Potrivit surselor, bărbatul încerca să-și protejeze magazinul de jefuitori atunci când a fost agresat pe măsură ce revoltele și violența continuă.

În Manhattan a fost „anarhie pe străzi”, relatează reporterul CNN. În Midtown Manhattan au avut loc mai multe jafuri. Imaginile din oraș, de la miezul nopții, arătă jefuitori care aleargă pe străzi cu bunurile furate.

„Am asistat la jefuirea unui magazin de ochelari. În unele cazuri, doar ferestrele au fost distruse. În alte cazuri, magazinele sunt complet devastate. Între orele 9 și 11 seara a fost un adevărat sentiment de anarhie pe străzile din Midtown Manhattan”, relatează Brian Stelter.

În Oakland, California, chiar la est de San Francisco, protestatarii pașnici au fost reținuți și arestați. 

„Urmează un protest foarte pașnic pe care l-am văzut în această după-amiază. Am văzut sute de tineri din întreagul oraș mărșăluind pe străzi. A avut loc un miting la un liceu local, apoi au ajuns în centru”, a declarat corespondentul CNN, Dan Simon.

Departamentul de poliție din Oakland a declarat într-un mesaj că a reținut peste 40 de persoane pentru încălcarea legii.

Poliția a arestat luni seara 66 de protestatari în St. Paul, Minnesota. Demonstranții au organizat un marș dispre conacul guvernatorului spre Capitoliu pentru a protesta după moartea lui George Floyd. Cei care au refuzat să plece după ora 10 seara au fost reținuți de poliție.

Cel puțin patru ofițeri ai departamentului de poliție din St Louis, Missouri au fost răniți cu focuri de armă, după protestele de luni seara. 

surse: rt, cnn si digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.