Proiect pilot pentru acordarea de servicii de transport gratuit persoanelor cu dizabilități
DGASMB va implementa proiectul în comun cu Asociația RE-Start Cauza Bună

Consilierii generali ai Municipiului București au aprobat astăzi, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, proiectul pilot “ABILITAXI – Servicii de transport gratuit dedicate persoanelor cu dizabilități”. În acest scop, PMB, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, se asociază cu Asociația RE-Start Cauza Bună în vederea implementării în comun a proiectului.

Primarul General, Gabriela Firea: “Programul-pilot aprobat astăzi va sta la baza organizării acestui serviciu de transport, care va duce la o creștere a implicării persoanelor de dizabilități în cadrul comunității, precum și la o îmbunătățire considerabilă a accesibilității în București.”

ABILITAXI va asigura transport gratuit, cu patru maşini speciale, celor care folosesc scaune rulante în Bucuresti: DGASMB va pune la dispoziție, conform contractului, o mașină, iar asociația alte trei mașini. Accesul la acest serviciu urmează să se facă prin programare, printr-un dispecerat care va funcționa în cadrul DGASMB.

În total, valoarea proiectului se ridică la cca 150.000 de euro.

Conform Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități, la sfârșitul anului 2017 în București erau aproape 63.000 de persoane cu dizabilitați. Programul va contribui și la creșterea numărului de salariați și întreprinzători din rândul persoanelor cu dizabilități.

Informații suplimentare
Primăria Capitalei are în derulare mai multe proiecte de acordare a unor ajutoare financiare, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități : începând de anul trecut, municipalitatea acordă un ajutor financiar în valoare de 1.000 de lei lunar pentru copiii cu handicap, cu condiția ca cel puțin unul dintre părinți să aibă domiciliul în Capitală, precum și un stimulent pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap, în valoare de 500 de lei/lunar, cu domiciliul sau reședința pe raza administrativ-teritorială a municipiului București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.