Deputatul PSD de Bucureşti, Beatrice Tudor, consideră că şeful statului transpune conflictul pe care-l are cu Guvernul României în mod gratuit şi inutil în sânul Uniunii Europene, în condiţiile în care preşedintele României a decis să nu o invite pe premierul Viorica Dăncilă la Summitul de la Sibiu.

Beatrice Tudor a mai afirmat că exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului UE trebuia să fie un prilej de unitate naţională şi o ocazie pentru ca decidenţii statului român să fie solidari, în beneficiul României.“Am luat act cu maximă dezamăgire de hotărârea preşedintelui Iohannis de a nu o invita pe doamna Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, la Summitul de la Sibiu.

Nu doar că Guvernul condus de doamna Dăncilă a exercitat una dintre cele mai de succes preşedinţii rotative din ultimii ani şi nu doar că invitarea sa era un minim gest protocolar pe care şeful statului era obligat, ca înalt demnitar şi ca bărbat, să-l facă, dar Preşedinţia Consiliului UE trebuia să fie un moment de unitate naţională şi un prilej ca decidenţii statului român să dea dovadă de solidaritate.

Preşedintele Iohannis a ratat cu brio şansa de a fi cu adevărat demn de funcţia pe care o ocupă. A ales să exporte scandalul pe care-l are cu Guvernul în sânul Uniunii Europene, comportându-se ca un scandalagiu. Iar faptul că recurge la acest gest cu doar câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale, îl face să fie un scandalagiu speriat că va pierde funcţia. Practic, preşedintele a aruncat cu paltonul peste diplomaţie şi peste solidaritatea naţională”, a declarat Beatrice Tudor.

Deputatul PSD de Bucureşti a mai afirmat că preşedintele Iohannis a căutat să submineze de la bun început Preşedinţia Română a Consiliului UE. “Ținem cu toţii minte că la începutul anului, preşedintele Iohannis exprima public îngrijorarea sa închipuită referitor la capacitatea Guvernului de a gestiona Preşedinţia rotativă.

Apoi, când s-a dovedit că Guvernul României este mai mult decât capabil şi când dosarele închise s-au dovedit mai numeroase decât cele ale preşedinţiei austriece, spre exemplu, şeful statului nu şi-a cerut scuze pentru declaraţiile sale iniţiale. Este păcat că drept primul om în stat se comportă într-un asemenea mod”, a mai spus Beatrice Tudor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.