Vicepreşedintele la nivel naţional al Pro România, deputatul de Suceava Ioan Cătălin Nechifor, i-a solicitat, marţi, premierului Ludovic Orban să amâne începerea anului şcolar până pe 1 octombrie, după organizarea alegerilor locale, pentru a se evita riscul crescut de contaminare, potrivit Agerpres.

El a arătat că anul acesta, în mod excepţional, alegerile locale au fost amânate pentru data de 27 septembrie, în timp ce mandatele primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene, consilierilor locali şi judeţeni au fost prelungite până la data de 1 noiembrie.

„Asta înseamnă că nici bine nu începe anul şcolar şi că, la zece zile distanţă, trebuie organizat întregul proces pentru secţiile de vot care, de regulă, se stabilesc în incinta şcolilor din întreaga ţară. Evident că va fi şi un aflux important de persoane, atât cele implicate în procesul electoral, cât şi alegătorii care vor veni la urne duminică. Prin urmare, există un risc ridicat de contaminare, gândiţi-vă la persoanele desemnate în secţii, la poliţiştii şi jandarmii care vor asigura paza, dar şi la sutele de oameni care vor sta la coadă în anumite intervale orare”, a spus Nechifor.

În opinia sa, premierul Orban ar trebui să ia în calcul prelungirea vacanţei de vară până la data de 30 septembrie, pentru ca procesul electoral să se desfăşoare în condiţii mai bune de siguranţă şi să poată fi efectuată dezinfectarea spaţiilor din incinta şcolilor în perioada 28 – 30 septembrie.

”Îi solicit oficial premierului Orban ca anul şcolar 2020-2021 să înceapă la 1 octombrie. Îi sugerez premierului Orban să ia în calcul prelungirea vacanţei de vară până pe 30 septembrie, astfel încât să se poată desfăşura în condiţii mai bune de siguranţă sanitară procesul electoral, dar, mai ales, să poată fi efectuată dezinfectarea spaţiilor din incinta şcolilor în intervalul 28-30 septembrie. În acest fel ne asigurăm că toţi elevii se vor întoarce la şcoală într-un mediu sănătos, începând cu data de 1 octombrie”, a spus Nechifor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.