Într-o conferință susținută duminică, Sanchez i-a avertizat pe cetățeni să fie precauți în continuare, pe măsură ce numărul infecțiilor și victimelor continuă să scadă.

„Vreau să fiu clar, nici măcar nu am intrat în faza a doua… Starea de urgență continuă, drept urmare măsurile de izolare continuă”, a spus Sanchez.

Premierul a anunțat că relaxarea restricțiilor, care ar urma să înceapă de luni, se va desfășura progresiv și va fi monitorizată. Spania a fost una dintre țările cele mai afectate de pandemie, cel puțin 160.000 de oameni fiind infectați. Bilanțul victimelor a depășit 17.200 de morți.

Mâine activitățile economice hibernate în timpul valabilității concediului plătit remunerabil vor fi reluate în țara noastră. Doar acelea. Alte activități întrerupte atunci când alarma este decretată vor continua să fie întreruptă.

Cei care se întorc la muncă trebuie să știe că trebuie să se abțină de la a merge dacă prezintă cel mai puțin simptom sau au fost în contact strâns cu infectați de la Covid-19. În plus, toți oamenii muncitori trebuie să se protejeze în mișcările lor, iar locurile de muncă trebuie să furnizeze condiții maxime de protecție.

⁉ Suntem în fază de declanșare. Închiderea generală rămâne regula. Doar ieșirile legate de munca autorizată sau mai întâi au nevoie de achiziții și nu sunt permise una în plus. Doar dacă câștigăm teren cu virusul și sistemul nostru de sănătate își revine vom merge mai departe în acea fază. Și dacă nu, vreau să fie foarte clar: vom menține sau consolida restricțiile. În primul rând, întotdeauna, va fi sănătatea și viața cetățeniei.

În timpul aspectului meu de astăzi am reiterat necesitatea unei mari pentru reconstrucția economică și socială a țării noastre. Trebuie să începem, cât mai curând posibil, deescaladarea tensiunii politice și să cedăm loc unității, dialogului, consensului, acordului. Acesta va fi efortul meu absolut.

Propunerea mea este sinceră. Opoziția, fără excepții, trebuie să facă parte din acea reconstrucție economică și socială. La fel ca și alte forțe politice care reprezintă pluralitatea comună a țării noastre trebuie să participe cu proeminență. Avem nevoie de toată lumea, toți avem nevoie unii de alții. Unirea tuturor și a tuturor pentru a repune țara în mișcare. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a obține acea uniune. Am și nu voi avea alt dușman decât virusul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.