La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in sedinta de astazi, proiectul de hotarare care vizeaza amenajarea peisagistica a Parcului Unirii.
Scopul proiectului este acela de a transforma Parcul Unirii int-un pol de interes turistic si un adevarat centru verde al Capitalei, tinand cont de pozitionarea acestuia in centrul Capitalei, in imediata vecinatate a Centrului Istoric si in proximitatea Palatului Parlamentului, doua obiective turistice importante ale Capitalei.


In prezent, Parcul Unirii functioneaza ca un parc de tranzit, fiind identificate disfunctionalitati evidente, atat din punct de vedere peisagistic, de reprezentare, arhitectural, al sigurantei si chiar din punct de vedere al traficului.


Astfel, in cadrul proiectului vor fi efectuate urmatoarele tipuri de lucrari: curatarea terenului si eliminarea arborilor uscati, refacerea axelor pietonale existente, prin latirea acestora, crearea unei piatete urbane in zona nordica a scuarului central. De asemenea, se va interveni pentru: nivelarea terenului, instalarea unui sistem de irigatii automatizat la nivelul intregului parc, inlocuirea actualului sistem public de iluminat cu unul nou cu proiectoare/corpuri de iluminat LED, inlocuirea mobilierului urban cu piese noi si diversificate.


Totodata, vor fi plantati arbori si arbusti si se vor instala cosuri de gunoi pentru colectarea selectiva a deseurilor.
Potrivit indicatorilor tehnico-economici, durata de realizare a proiectului este de 8 luni, iar valoarea investitiei este de 8.5 milioane de lei.
Prin intermediul proiectului aprobat astazi, Primaria Municipiului Bucuresti urmareste sa reabiliteze, sa modernizeze si sa dezvolte spatiul verde public din Capitala, in scopul cresterii atractivitatii atat pentru bucuresteni cat si pentru turisti. Se urmareste, de asemenea, imbunatatirea calitatii mediului, tinand cont de faptul ca spatiile verzi si parcurile urbane contribuie semnificativ la reducerea poluarii aerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.