Asistăm, cu îngrijorare, la situaţia din Palatul Victoria, unde protagoniştii principali sunt aceiaşi oameni, dar cu un alt şef al Guvernului. Însă doar pentru ochii lumii, deoarece unicul şef al Guvernului rămane tot preşedintele Iohannis care, cu ocazia aceasta, a reuşit să reunească sub un singur sceptru puterea executivă din România.

Miercuri şi joi ar trebui să se desfăşoare audierile miniştrilor propuşi de noul premier desemnat. În fapt, asistăm la a treia audiere a aceloraşi persoane, aceleaşi figuri triste şi lipsite de consistenţă, viziune şi substanţă.Credeţi dumneavoastră că miniştrii propuşi şi-au îmbunătăţit expertiza după ultimele audieri încheiate cu un dezastru total pentru echipa propusă de liberali?

Într-un total dispreţ faţă de Parlamentul României, avizele acordate de comisiile parlamentare nu mai valorează nici măcar în plan simbolic, atâta timp cât, culmea paradoxului, un individ “trist” care nu a obţinut un aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al finanţelor publice a fost desemnat ca premier al României. Unde este logica?

Dacă spunem că memoria telefonului domnului Cîţu nu mai are loc disponibil pentru un nou selfie, nu greşim prea mult. Efectiv, omul trăieşte într-o altă dimensiune, una care are legătură doar cu elementele concrete ale cultului propriei personalităţi.În calitate de oameni responsabili, ar trebui să ne întrebăm, în cel mai legitim mod: ce blestem s-a “aruncat” asupra acestui popor creştin de a ajuns să aibă o soartă atât de crudă, o soartă care să depindă, în mod exclusiv, doar de orologiul de la Cotroceni ?În fond, preşedintele Iohannis nu a făcut altceva decât să îşi schimbe purtătorul de cuvânt, în rest aceleaşi figuri lipsite de cea mai elementară expertiză, nişte persoane din eşaloanele inferioare ale politicii româneşti, care nu se vor putea bucura decât de selfi-urile repetate în mod obositor şi aproape în orice circumstanţă, probabil ca o amintire care să îşi găsească locul, mai târziu, în colecţia de poze de familie.

Însă, cu ce anume rămâne cetăţeanul român după derularea acestor scenarii demne de ţări din “lumea a treia”?Probabil cu nimic altceva decât cu imaginea unui premier îndrăgostit de şedinţe foto, îndrăgostit de cultul propriei personalităţi, care nu a reuşit să depăşească statutul de amator şi de simplu valet al despotului de la Palatul Cotroceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.