Mandatory Credit: Photo by Evan Vucci/AP/REX/Shutterstock (10155748e) President Donald Trump listens to a question during a meeting with Irish Prime Minister Leo Varadkar in the Oval Office of the White House, in Washington Trump, Washington, USA - 14 Mar 2019

Administraţia preşedintelui republican Donald Trump a anunţat luni că a finalizat o controversată revizuire a unei legi federale din 1973 care protejează numeroase specii de plante şi animale ameninţate pe teritoriul SUA, şi care a permis salvarea de la extincţie a vulturului pleşuv, lupului sau ursului grizzly, transmit AFP, dpa şi Reuters, citate de Agerpres.

Această tentativă de a ucide protejarea speciilor în pericol sau pe cale de dispariţie poartă cele două mărci caracteristice ale majorităţii acţiunilor administraţiei Trump: este un cadou pentru industrie şi este ilegală’, a reacţionat Drew Caputo, de la ONG-ul Earthjustice, promiţând că se va adresa justiţiei.

Procurorii generali din California şi Massachusetts au anunţat deja că vor contesta în instanţă amendamentele aduse legii, care vor intra în vigoare în termen de 30 de zile.

La rândul său, liderul senatorilor democraţi, Chuck Schumer, a vorbit despre ‘o palmă dată celor care luptă împotriva crizei climatice’, şi a acuzat că, ‘încă o dată, administraţia Trump dă întâietate profiturilor pentru marile companii petroliere în detrimentul sănătăţii şi siguranţei planetei şi generaţiilor viitoare’.

Potrivit unui raport recent a ONU, circa un milion de specii de plante şi animale sunt în pericol de extincţie la nivel mondial, multe dintre ele în următorul deceniu.

sursa; digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.