Primul caz de coronavirus confirmat in Romania.
-99 de persoane sunt în carantină
-peste 5.600 de persoane sunt monitorizate la domiciliu

Danemarca, Norvegia şi Estonia au anunţat joi primele cazuri de contaminare cu noul coronavirus.
Norvegia anunță primul caz de coronavirus.
Macedonia de Nord a confirmat primul său caz de coronavirus, fiind vorba despre o femeie care s-a întors recent din Italia.
Italia – 400 de cazuri,
Germania – 18 cazuri,
Marea Britanie – 13 cazuri,
Franța – 14 cazuri,
Spania – 7 cazuri,
Austria – 2 cazuri,
Rusia – 2 cazuri,
Belgia – un caz,
Croația – un caz,
Grecia – un caz,
Finlanda – un caz,
Suedia – un caz,
Macedonia de Nord – un caz,
Elveția – un caz,
Norvegia – un caz,

Tratamentul este patogenic, şi respectiv simptomatic dacă apar simptome. Daca persoana e asimptomatică s-ar putea să nu fie nevoie de niciun fel de tratament special.

„Acest pacient lucra la barul cetăţeanului italian. Fiind o localitate mică, de pe camerele de supraveghere se vede că fluxul de clienţi nu era foarte mare, vor fi identificaţi toţi contacţii.

Au fost urmărite camerele de supraveghere pentru a fi depistaţi toţi clienţii cu care ar fi intrat în contact.

Pacientul confirmat era de trei zile în carantină. El a intrat în contact cu italianul din seara venirii acestuia, a intrat în contact cu alţi oameni fără să ştie că are virusul. Este vorba de o săptămână.

Pacientul zero în România este cu siguranţă cetăţeanul italian.

Potrivit lui Tătaru, ancheta epidemiologică se extinde la a se căuta contacţii direcţi ai celui confirmat şi contacţii contacţilor.

După ce a lăsat copilul la rude, italianul a ajuns în Târgu Jiu, unde are un apartament. Autorităţile au stabilit ca bărbatul s-a cazat acolo pe 19 februarie. În aceeaşi zi a mers în Drăguţeşti – Gorj, la Primărie, că îşi achite impozitele pentru nişte proprietăţi. Era însoţit de un român şi de un alt cetăţean italian.

Cei patru angajaţi ai primăriei din Drăguţeşti care au intrat în contact cu italianul au fost izolaţi la domicliu.

În primăria din Drăguţeşti autorităţile urmează să facă dezinfecţie. Deocamdată uşile au fost spălate cu spirt medicinal, iar accesul în instituţie a fost restricţionat.

Între 20 şi 21 februarie, bărbatul infectat cu coronavirus a avut mai multe întâlniniri de afaceri – cele mai multe în Târgu Jiu.

Autorităţile medicale îi caută cu poliţia pe toţi cei care s-au văzut cu italianul.

Cristinel Rujan, prefect Gorj: “Au fost prelevate probe biologice de la 13 persoane. Este în desfăşurare şi procedura de prelevare. Sunt în acest moment vizate încă 19 persoane.”

Pe 22 februarie, italianul s-a intors în Bâlteni – Gorj şi şi-a luat copilul de la rude. Ulterior a ajuns la Craiova, a predat maşina închiriată şi a mers la aeroport. În jurul orei 14 a plecat spre Bologna într-un avion plin.

Compania aeriană care a operat zborurile în care s-a aflat cetăţeanul Italian a anunţat că: „Aeronava care a operat zborul afectat a fost scoasă din funcționare cu efect imediat și va fi dezinfectată în conformitate cu reglementările specifice înainte de a reveni la operațiuni.”

În plus, Wizz Air le-a cerut pasagerilor să ia legătura imediat cu autorităţile medicale. În total ar fi vorba de 44 de oameni.

surse:digi24,ministerulsanatatii,stirileprotv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.