Săptămâna trecută, Tribunalul Bucureşti a catalogat, în primă instanţă, drept abuzivă rezilierea contractului cu echipa emisiunii „Starea Naţiei“ de către conducerea TVR, postul public trebuind să-i plătească lui Dragoş Pătraru penalităţi de reziliere de 29.850 de euro, echivalentul a 140.000 de lei.

La sfârşitul lunii iunie 2018, Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii, declara că „Starea Naţiei“ a fost scoasă din grila TVR 1 din cauza presiunilor exercitate de PSD şi executate de Preşedintele-director general al instituţiei, Gradea Doina, lucru care se şi confirmă acum în urma constatării formulate de către Tribunalul Bucureşti.

Și întreb şi eu, în calitate de cetăţean al acestei ţări plătitor de taxe şi impozite, cine plăteşte toate aceste zeci de mii de euro?! Tot românii?! Tot bugetul de stat?! Nu cumva costurile stabilite de instanţă, şi plătite de TVR, ar trebui recuperate de la Gradea Doina din salariul ei muncit din greu?!Este evident că de când stăpâna TVR, Gradea Doina, stăpânită fiind de PSD, a venit la conducerea acestei instutuţii publice, televiziunea este dirijată contrar îndeplinirii scopului pe care îl are un serviciu public de interes naţional, nu mai este independentă din punct de vedere editorial, desfăşoară o activitate care este în folosul PSD iar discriminarea este la ea acasă, atât în rândul atitudinii editoriale, cât şi în rândul comportamentului conducerii faţă de angajaţii instituţiei.

Deşi, potrivit Constituţiei, nimeni nu este mai presus de lege, iată că Gradea Doina se vrea a fi excepţia de la regulă sfidând cu neruşinare, pe de o parte, Curtea de Conturi a României, care a relevat mai multe abateri legate de modul în care conducerea Televiziunii publice a gestionat fondurile instituţiei, adică cheltuirea banilor de la bugetul de stat după bunul plac şi, pe de altă parte, decizia Tribunalului Bucureşti de reziliere abuzivă a contractelor jurnaliştilor emisiunii “Starea Naţiei”.

Cufundându-se într-o pasivitate tăcută, pentru ca în faţa membrilor Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaţilor nu-i prea place să vorbească, şi-a lipit ventuzele de funcţia de Preşedinte-Director General al SRTv şi, oricâte ilegalităţi şi incorectitudini s-ar demonstra, ea nu placă de la şefia Televiziunii Române.Nu pot să nu constat o relaţie strânsă PSD-Gradea. PSD-ul o susţine pe Gradea Doina la conducerea TVR şi ea susţine PSD-ul prin politica editorială a postului public, evident favorabilă social-democraţilor, chiar dacă în calitate de Preşedinte-director general este obligată să păstreze echidistanţa politică şi să se asigure că diversitatea de opinii este respectată.Pe această cale, îi spun PSD-ului să o ia la partid să lipească afişe că tot vine campania electorală şi orice s-ar spune despre Gradea Doina, nimeni nu-i poate nega calităţile extraordinare dovedite în fruntea Televiziunii Publice de membru de partid. Orice, numai dezlipiţi-o de la TVR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.