Spunem terorism si ne gandim direct la Statul Islamic. Dar, in mare parte gresim. Uitam ca au existat si exista anumite celule teroriste si pe teritoriul european, care nu au nicio legatura cu islamistii.

Uitam ca am ajuns asa de salbatici si rai incat nu am avea nicio problema sa ii facem rau celui de langa noi pentru ca noua sa ne fie bine. Si nu erau putine vocile in Catalonia inainte de atentatul din 17A care spuneau ca turistii sa stea la ei acasa, ca nu sunt bineveniti. Mai intai imigrantii, dupa care turistii. Desi toate gandurile noastre se indreapta inspre Barcelona, acolo inca exista multa ura si, din pacate, exista oameni, care chiar si in gand spun ca bine s-a intamplat ce s-a intamplat, poate mai scapa de numarul mare de turisti. Turisti care, da, sunt obositori si nu toti de cea mai buna calitatate, dar care ridica PIB-ul si fac din Barcelona a doua destinatie turistica din lume.

Ceea ce s-a intamplat pe 17 august este un atentat moral si un atentat real si nici nu mai conteaza asa mult care ii este originea. Normal ca Statul Islamic l-a revendicat. Chiar daca nu era in plan, ca terorist in momentul in care ti se atribuie un atentat normal ca il revendici si esti mandru de el, mai ales ca nici macar nu a trebuit sa depui niciun efort. Dar atentatul de la Barcelona este unul mult mai complex decat ura unor islamisti impotriva crestinilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.