Este tot mai clar faptul că pe guvernanţi îi interesează un singur lucru: organizarea alegerilor.Aşadar, deşi sună trist, este foarte adevărat: în Guvernarea PNL, educaţia a devenit periculoasă. Iohannis, Orban şi gaşca lor nu sunt interesaţi ca elevii să meargă la şcoală, ci doar ca alegerile să aibă loc cât mai rapid, pentru că PNL-ul este în picaj!

Preşedintele României a aruncat, din nou, responsabilitatea începerii anului şcolar pe umerii autorităţilor locale! Iohannis a transmis că “un primar care nu are soluţii pentru deschiderea şcolii, nu trebuie să candideze la alegerile locale”!

Domnule Iohannis, de când confundăm, ca stat, politica cu educaţia?Klaus a continuat şi a subliniat faptul că ”atunci când se doreşte se găsesc şi soluţii”!Domnule preşedinte, mai bine le-aţi aduce dumneavoastră soluţiile, că de transmis mesaje greşite, stupide şi ameninţări sunteţi cel mai bun!Aşadar, guvernanţii amestecă politica cu educaţia, însă fac diferenţe mari atunci când vine vorba de fapte şi de organizare.

Cum foarte bine a prezentat publicaţia “Libertatea” un calcul, într-adevăr, secţiile de votare, indiferent de tipul de alegeri, sunt organizate în şcoli sau grădiniţe, în săli de clasă. Într-o clasă vor sta peste 12 oameni, doar oficialii, la care se adaugă votanţii.Un birou electoral al unei secţii de votare poate avea între 11 membri în comune şi oraşe, şi 13 membri în Bucureşti.

La aceştia se adaugă, în fiecare secţie, operatorul de calculator/tabletă. Aşadar, într-o sală de clasă vor fi prezenţi, la alegeri, între 12 şi 14 oameni, timp de aproximativ 20 de ore.Deci, în timpul alegerilor într-o sală de clasă transformată în secţie de votare se vor afla peste jumătate din numărul maxim al elevilor de grădiniţă sau din ciclul primar, iar în Bucureşti chiar peste jumătate din numărul elevilor de gimnaziu şi liceu.Deci, în România nu se merge la şcoală, dar se merge la vot!De ce? Educaţia a devenit periculoasă pentru PNL?

Domnule Iohannis, aţi fost profesor. Aţi fost inspector şcolar general. Aţi uitat de elevi, la fel cum aţi uitat de români?În final, domnilor guvernanţi, vă las câteva teme de reflecţie, mai ales că ştiu modul în care veţi da startul noului an şcolar:În ce condiţii vor merge copiii şi profesorii la şcoală?Câţi copii au acces la internet şi câţi dintre ei au tablete?Și, foarte important, când şi câte tablete va cumpăra Guvernul PNL, că doar a promis?

Vă rog, nu mai pasaţi răspunderea doar către autorităţile locale şi asumaţi-vă guvernarea acestei ţări! Măcar puţin, că atât mai aveţi din ea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.