Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat ministrului Finanţelor Publice informaţii privind motivele pentru care angajaţii aflaţi în şomaj tehnic nu mai figurează ca asiguraţi, deşi contribuţiile către asigurările de sănătate au fost achitate.

„Recent, unii angajaţi aflaţi în şomaj tehnic care au fost nevoiţi să meargă la medic au constatat că nu mai sunt asiguraţi, deşi au fost plătite contribuţiile către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).CNAS recunoaşte că, pentru perioada în care persoanele s-au aflat în şomaj tehnic, contribuţiile au fost plătite, iar pentru remedierea acestei situaţii a solicitat angajatorilor să depună, din nou, declaraţii rectificative pentru fiecare salariat.

Pentru urgenţele medicale, în vederea asigurării calităţii de asigurat, au fost solicitate angajatorilor transmiterea unei noi adeverinţe de salariat.Specialiştii în domeniu susţin că ceea ce propune CNAS este o soluţie inadmisibilă, ca urmare a unor disfuncţionalităţi în bazele de date, dar şi lipsa de corelare între diferite acte normative”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut ministrului Finanţelor Publice informaţii despre posibilitatea de soluţionare a acestei probleme, astfel încât angajatorii să nu mai fie nevoiţi să refacă declaraţiile pentru fiecare angajat în parte. De asemenea, s-a solicitat termenul la care va fi asigurată o bază de date integrată ANAF şi CNAS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.