Guvernul Dăncilă a picat, moțiunea de cenzură a trecut cu 238 de voturi. Încep negocierile pentru un nou guvern.

Klaus Iohannis: Astăzi, votul românilor dat pe 26 mai la Referendum a fost, iată, întru totul și pe deplin respectat. Succesul moțiunii de cenzură confirmă un proces care a început cu ceva vreme în urmă: intrarea în istorie a PSD. Am convocat mâine o primă rundă de consultări cu partidele parlamentare. Avem nevoie urgentă de un nou guvern, cu un mandat foarte clar, care să asigure o guvernare responsabilă și eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfășura. Prioritară este acum găsirea celei mai bune soluții pentru ca românii să fie cât mai puțin afectați de efectele acestei perioade post-moțiune.

Viorica Dancila:

Mulțumim cetățenilor care ne-au acordat încrederea în 2016 și mulțumim celor care ne-au susținut și ne-au stat alături pe durata acestui mandat. Am guvernat pentru oameni, pentru România și pentru mai bine. Așa cum am mai spus, nu am avut o guvernare perfectă, dar am avut o guvernare cu rezultate, o guvernare eficientă, orientată spre români și bunăstare, spre măsuri de sprijin pentru toate categoriile sociale și progres economic pentru țară.

Am guvernat mai bine decât guvernele de dreapta și așa o vom face de fiecare dată când vom avea acest mandat. Noi nu ne-am bătut joc de oameni niciodată, nu le-am tăiat veniturile, nu i-am discriminat și nu i-am aruncat în sărăcie. Îmi doresc, spre binele acestei țări, să nu ajungem să retrăim vremurile guvernării PDL.

Respectăm decizia Parlamentului de astăzi și așteptăm propunerea de guvern și un program de guvernare serios și coerent. Îi cer președintelui Iohannis, artizanul acestui haos, să numească rapid un guvern capabil, dacă are de unde.

Partidul Social Democrat își va continua lupta pentru români, își va urmări proiectul pentru țară și va lupta, în fiecare zi, în fiecare clipă, pentru ca această alianță a nepriceperii, a austerității și a oportunismului să nu ajungă să facă României tot răul de care e în stare.

PSD nu e o opoziție facilă și o vor simți curând. Să îi vedem la treabă! Așteptăm astăzi formula guvernamentală și programul de guvernare!

După demiterea Guvernului prin moțiunea de cenzură adoptată de Parlament, în PSD începe lupta pentru putere. Înlăturarea Vioricăi Dăncilă de la Palatul Victoria poate avea consecințe majore în interiorul partidului.

Cel mai probabil vineri, în ședința CEx, se va cere un vot de încredere pentru Viorica Dăncilă. În urma votului se va decide dacă Viorica Dăncilă mai rămâne sau nu în fruntea partidului și mai ales dacă va rămâne candidat al PSD la alegerile prezidențiale. Numele Vioricăi Dăncilă este tipărit pe buletinele de vot, însă partidul poate să decidă să susțină un alt candidat.

”Este dezastru pentru noi să intrăm în alegeri fără Guvern și cu un candidat care ne poate duce pe locul 3 sau 4”, a explicat pentru Digi24.ro unul dintre liderii partidului. 

sursa:digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.