Acţiunile şi numeroasele critici care au marcat activitatea ANAF din ultimii ani au arătat vulnerabilitatea faţă de factorul politic. În acelaşi timp, a demonstrat că este o instituţie ineficientă, supradimensionată şi suprabirocratizată, care impune reformarea. ANAF trebuie să lucreze în beneficiul cetăţeanului şi să sancţioneze cu adevărat acei contribuabili care produc marea evaziune fiscală în România.

Modernizarea instituţională trebuie făcută într-un timp scurt, astfel încât ANAF să devină un pilon real al respectării legii în România! Iar acest lucru avem încredere că poate fi realizat de guvernul PNL în mandatul pe care şi l-a asumat.În ciuda asigurărilor şi promisiunilor făcute de miniştrii de finanţe din timpul guvernărilor Dragnea-Dăncilă, ANAF a rămas ca un sistem birocratizat excesiv, în care lipsa informatizării generează mari probleme şi nemulţumiri contribuabililor, cozile devenind legendare.

Situaţia actuală de la ANAF este de netolerat în secolul nostru, iar PNL va schimba acest lucru. Cu atât mai mult cu cât se ştie că România este codaşa Europei în privinţa colectării veniturilor din TVA, iar evaziunea fiscală este la cele mai ridicate cote din UE, fiind o ameninţare la adresa securităţii naţionale.Ca urmare, PNL îşi propune regândirea modului în care funcţionează ANAF, informatizarea instituţiei într-un termen cât mai scurt, reorganizarea şi debirocratizarea instituţiei.

Executivul urmăreşte o schimbare de viziune, în beneficiul cetăţenilor şi al mediului de afaceri, care să asigure transparenţa instituţională şi simplificarea procedurilor specifice. Rezultatul va fi întărirea României, creşterea veniturilor la bugetul de stat şi a capacităţii de a face investiţii – ceea ce înseamnă mai bine pentru fiecare cetăţean!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.