Lucrările la podul peste Dunăre vor înainta în 2020 conform graficului stabilit prin contract, iar Guvernul Orban va asigura finanţarea necesară acestui proiect, una dintre cele mai mari investiţii în infrastructură din ultimii 30 de ani, dă asigurări Vasile Varga, deputat PNL de Brăila.

”Zvonurile apărute în ultima vreme, cum că s-ar fi alocat prea puţini bani, sunt false. Sunt bani pentru Podul peste Dunăre, important este să se lucreze, pentru că Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, prin intermediul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), va deconta toate facturile constructorului. Brăilenii să aibă încredere, să stea liniştiţi şi să nu aplece urechea la această manipulare, la acest fake-news lansat pe piaţă de adversarii politici ai PNL. Podul peste Dunăre este prea important ca să devină subiect de dispută politică”, a declarat deputatul Vasile Varga.Poziţia parlamentarului brăilean este susţinută de Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, care spune că există finanţare prevăzută prin Legea Bugetului pentru 2020, dar există şi posibilitatea transferului de sume de la un capitol bugetar la altul sau de la un obiectiv la altul.

”Cei care susţin că nu sunt bani pentru Podul peste Dunăre şi pentru alte proiecte sunt ori mincinoşi, ori ticăloşi, ori, sigur, PSD-işti. Alocarea din Legea Bugetului către Ministerul Transporturilor este de 12,1 miliarde de lei, în condiţiile în care, în 2018, s-au cheltuit 8,1 miliarde de lei, iar în 2019, 7,5 miliarde de lei. Este evident că bugetul nostru este mai mare decât execuţia din anii guvernării PSD! Banii vin din bugetul de stat, iar 6,4 miliarde de lei sunt fonduri europene. Haideţi să ne gândim că, în 2019, abia s-au cheltuit 4,1 miliarde de lei bani europeni. Este evident că există bani, ministerul, în acest moment, nu are nicio datorie la niciun antreprenor. Aşteptăm să decontăm facturi, pentru lucrările efectuate.

Da, s-au alocat 97 milioane de lei pentru pod. Dar îmi doresc ca ei să fie cheltuiţi integral şi vă asigur că avem fonduri pentru a plăti toate lucrările executate, indiferent de volumul acestora. Dacă la Podul peste Dunăre va exista progres fizic în investiţie, vom plăti toate facturile care ne sunt aduse. Vom răspunde tuturor solicitărilor de decontare, indiferent de ce bani au fost alocaţi iniţial în buget. Podul peste Dunăre de la Brăila se face! Există bani pentru el şi este una dintre priorităţile noastre”, a explicat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.