Organul Partidului Comunist Chinez (CCP) însărcinat cu lupta contra corupţiei a anunţat într-un comunicat trimiterea unei echipe la Wuhan „pentru a conduce o anchetă exhaustivă asupra circumstanţelor legate de doctorul Li Wenliang”.

Într-un mesaj electronic adresat colegilor săi, acest oftalmolog a scris despre apariţia unui coronavirus în oraşul cu 11 milioane de locuitori.

Împreună cu alte şapte persoane, el a fost convocat la 30 decembrie de poliţia locală, care i-a reproşat că a răspândit „zvonuri”.

În vârstă de 34 de ani, el a murit vineri dimineaţă într-un spital din Wuhan, după ce a fost infectat cu noul coronavirus transmis de la un pacient.

Decesul său a fost urmat de o avalanşă de critici în media sociale la adresa responsabililor locali care au părut mai preocupaţi să caute o cale de a înăbuşi problema decât să stopeze epidemia, notează AFP.

Potrivit celui mai recent bilanț, până joi, 6 februarie au murit 565 de oameni, majoritatea în China. În ultimele zile au fost înregistrate două decese în afara teritoriilro Chinei, unul în Hong Kong și unul în Filipine. Numărul de cazuri infectate înregistrate a ajuns la 28.353, în timp ce 1.382 dintre cei îmbolnăviți s-au vindecat.  Epidemia a depășit granițele Chinei ajungând în peste 20 de țări, inclusiv Statele Unite ale Americii, Rusia și Europa. Epidemia a izbucnit în Wuhan, într-o piață de animale vii, la jumătatea lunii decembrie 2019.  

HARTA ACTUALIZATĂ ÎN TIMP REAL A EPIDEMIEI DE CORONAVIRUS

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.