Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor informaţii privind măsurile avute în vedere pentru limitarea efectelor inundaţiilor în România.„Guvernul PSD a susţinut faptul că este prioritară regularizarea cursurilor de apă din România pentru a limita sistematic pagubele umane şi materiale generate de inundaţii.

Multe dintre acestea au ca motiv principal lipsa unei viziuni coerente privind regularizarea şi continuarea regularizării fluxurilor de apă. Iar numeroasele guvernari PSD, din ultimii 30 de ani, nu au făcut decât promisiuni de realizare a unor «investiţii majore», ce ar fi trebuit să degreveze, pe termen lung, presiunea bugetară, prin eliminarea unor intervenţii costisitoare care se produc după inundaţii.

Recent, în urma ploilor torenţiale, au avut loc inundaţii în 29 de judeţe, fiind afectate 161 de localităţi. Trei persoane care au fost luate de viitură au decedat.

Traficul rutier a fost blocat sau restricţionat pe mai multe drumuri, mai multe persoane au fost evacuate preventiv din locuinţe, pompierii au fost nevoiţi să intervină pentru evacuarea apei din sute de case, curţi, beciuri sau subsoluri. Guvernul PNL, pentru diminuarea efectelor, va aloca despăgubiri de 5 milioane de lei populaţiei afectate”, a arătat parlamentarul PNL.În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut ministrului Mediului detalii despre lucrările de infrastructură pentru regularizarea cursurilor de apă realizate în ultimii 4 ani şi fondurile alocate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.