Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat ministrului Educaţiei Naţionale detalii despre măsurile adoptate de guvern pentru dezvoltarea sistemului de formare continuă prin programul „Învăţarea pe tot Parcursul Vieţii”.„Prin programul de guvernare, PSD declară că susţine Învăţarea pe tot Parcursul Vieţii (ÎPV), enumerând în acest sens şi câteva măsuri.

Însă, recent, Monitorul Educaţiei şi Formării pe 2019, care analizează evoluţia educaţiei şi formărui în UE, evidenţiază, din nou, că România este sub media europeană la majoritatea indicatorilor-cheie din educaţie. De exemplu, participarea adulţilor (vârsta 25-64 de ani) la procesul de învăţare continuă a scăzut în România de la 1,8% în anul 2009, la 0,9% în 2018, în timp ce media UE pentru acest indicator a crescut de la 9,5% în anul 2009 la 11,1% în 2019”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a solicitat ministrului Educaţiei Naţionale informaţii privind numărul centrelor comunitare de învăţare permanentă înfiinţate şi modalităţile de informare a cetăţenilor despre existenţa lor. De asemenea, s-a cerut lista măsurilor aplicate pentru stimularea participării adulţilor la programele Erasmus+, dar şi a companiilor care finanţează participarea angajaţilor la astfel de program de formare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.