Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale informaţii despre sumele investite în ultimii 4 ani, sub guvernarea PSD, în sistemele de irigaţii de pe teritoriul României.

„PSD declara că agricultura şi dezvoltarea satului românesc reprezintă o prioritate absolută şi îşi asuma reabilitarea infrastructurii principale, de la priza de apă până la staţiile de punere sub presiune, pentru cca 2 milioane de hectare.

De aceasta măsură ar fi beneficiat 484 de organizaţii ca utilizatori de apă pentru irigaţii.Aceasta măsură este cu atât mai importantă cu cât la actuala criză generată de pandemia de coronavirus i se suprapune şi o secetă extremă, cu posibile efecte grave asupra unor culturi”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale informaţii despre numărul de hectare care beneficiază de sisteme de irigaţii şi câte organizaţii au acces la acestea. De asemenea, solicită informaţii despre estimarea pierderilor cauzate de seceta din România şi care vor fi măsurile de susţinere a agricultorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.