Camioanele cu marfă circulă acum în România pe culoarul special creat de Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu omologii maghiari, numai pentru transportatori.

În punctul de trecere a frontierei Nădlac 2, destinat strict traficului de mare tonaj, camioanele sunt direcționate pe 14 benzi de intrare în țară.

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

Vineri, 03 Aprilie 2020

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei au trecut peste 26.400 persoane, cetățeni români și străini, dintre care aproximativ 16.200 pe sensul de intrare şi 10.200 pe cel de ieşire din ţară şi peste 17.500 mijloace de transport, dintre care aproximativ 10.200 pe sensul de intrare și 7.300 pe sensul de ieșire din țară.

În această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât și pe fâșia de frontieră. Zilnic, aproximativ 4.500 de polițiști de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor.

În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de intrare în ţară aproximativ 14.500 de persoane şi 10.500 de mijloace de transport, din care 8.200 mijloace transport marfă.

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare  sau  pentru  autoizolare.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 24 fapte ilegale (7 infracţiuni şi 17 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 1.200 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 18.800 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 4 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 3 cetăţeni români din diferite motive legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.