Ziua Internaţională a Familiei este sărbătorită pe întreaga planetă, începând cu anul 1995, cu scopul de a sensibiliza opinia publică şi de a sublinia importanţa familiei, în condiţiile în care oamenii au început să se îndepărteze de instituţia numită „familie”.

La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susţinută şi de Patriarhia Română, ziua de 15 mai a devenit oficial şi Ziua familiei române. Familiile sunt numite nucleul de bază al societăţii – ne naştem în familii, iar cei mai importanţi ani în dezvoltarea noastră sunt petrecuţi în căminele noastre.
Fiecare familie este diferită, la fel cum avem culturi diferite, moduri de interacţiune diferite. Vieţile noastre sunt atât de agitate, încât ar fi ideal ca Ziua Familiei să fie un bun prilej pentru a încetini acest ritm şi a ne petrece timpul împreună cu familiile noastre.
În ultima perioadă, Guvernul şi majoritatea parlamentară PSD au corectat o serie de inadvertenţe legislative în ceea ce priveşte sprijinirea familiilor, discriminarea femeilor şi nerespectarea drepturilor copiilor.
Astfel, au fost adoptate măsuri concrete de susţinere a familiilor, între care amintesc acordarea unei indemnizaţii lunare pentru creşterea copilului cel puţin egală cu cea primită pentru copilul anterior, în cazul în care mamele nasc alt copil în interval de un an de la finalizarea concediului maternal, contul de economii „Junior Centenar”, precum şi dublarea alocaţiilor copiilor.
La Mulţi Ani tuturor familiilor din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.