Ministerul de Interne va ajuta Biserica Ortodoxă să împartă Lumina de Înviere și prescurile de Paște.

Având în vedere dorința de a se oferi credincioșilor o anumită consolare prin distribuirea luminii și a paștilor s-au stabilit:

Pâinea binecuvântată numită Paști, sfințită anul acesta în Joia Mare, va fi distribuită credincioșilor vineri, sâmbătă în intervalul orar 7-17 în toate parohiile din Patriarhia Română, în locuri special amenajate, în afara bisericilor, cu respectarea măsurilor de protecție (mască, distanță socială marcată exact ca la magazine). În declarația pe proprie răspundere la locul deplasării credinciosul va face precizarea pentru ridicarea Sfintelor Pași și va trece numele locașului de cult.

Pentru credincioșii bolnavi și cei peste 65 de ani distribuirea se va face la domiciliu. Distribuirea sfintei lumini de la Ierusalim se va face de către voluntarii parohiilor și de echipajele MAI și patrulele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune;

Reprezentații MAI vor asigura ordinea publică pe toată perioada distribuirii. Angajații parohiei și voluntarii vor asigura respectarea distanței sociale și a reglementărilor pe perioada distribuirii Paștilor, având o banderola albă pe braț.

Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei, în afara imobilului, cu regulile de distanțare socială, astfel încât să se respecte regulile. 2-3 locatari pot oferi lumina tuturor vecinilor.

În zonele carantinate lumina va fi dusă cu ajutorul personalului MAI. În noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților și a voluntarilor care trebuie să aibă buletinul, ecuson, mască și mănuși.

Echipajele din posturile fixe, cât și cele de la punctele de frontieră, vor oferi lumina persoanelor aflate în trafic.

Cadrele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune vor distribui lumina inclusiv spitalelor, centrelor sociale și centrelor de carantină.

Stimați români, iubiți credincioși, știu că ne este greu tuturor dar este neapărat nevoie să facem acest lucru, doar așa putem trece repede peste această perioadă.

Vă doresc o săptămână luminată și multă sănătate. Dumnezeu să ocrotească România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.