Marcel Ciolacu, de dragul fotoliului călduţ de preşedinte al PSD, vrea să sacrifice stabilitatea României într-un context dificil. Domnul Ciolacu s-a predat fără niciun argument radicalilor din PSD, doar ca să le câştige votul la apropiatul Congres de partid.Dovada acestei capitulări stă în moţiunea de cenzură depusă la Parlament – la presiunea aripii PRM-iste dominante acum la vârful partidului – într-o perioadă în care Guvernul se luptă cu epidemia de Coronavirus, demarează proiectele de relansare economică şi, în ciuda atacurilor politice, îşi vede de treabă şi pregăteşte deja toate documentele pentru absorbţia celor 80 de miliarde de euro care vor fi alocaţi României începând cu 1 ianuarie 2021.

De asemenea, Guvernul se pregăteşte de deschiderea şcolilor în siguranţă pentru elevi şi pentru profesori. Guvernul Ludovic Orban se luptă cu toate armele împotriva răspândirii virusului şi se vede că de când are din nou la dispoziţie instrumentele legale pe care le au toate celelalte ţări europene, există o tendinţă de reducere a numărului de infectări.Moţiunea nu numai că este de natură să creeze instabilitate decizională, prin mutilarea instrumentelor legale prin care Guvernul poate acţiona împotriva noului coronavirus, dar este pasibilă de a fi şi neconstituţională pentru că este depusă în perioada vacanţei parlamentare constituţionale.

Acest fapt ridică semne de întrebare asupra legalităţii ei, deoarece Constituţia vorbeşte de posibilitatea depunerii moţiunii de cenzură în sesiunile parlamentare, nu în timpul vacanţei parlamentare. Este prima dată în 30 de ani când un partid depune moţiune de cenzură în afara sesiunii.

Chiar Regulamentul Parlamentului spune că se poate depune o singură moţiune de cenzură pe sesiune parlamentară, şi nu aminteşte nimic despre vacanţa parlamentară. Din aceste motive, analizăm posibilitatea de a contesta la CCR depunerea la Parlament a acestei moţiuni, nu pentru că ne este frică, ci pentru că apreciem că astfel de acţiuni politice trebuie să respecte întru totul legea.Suntem convinşi că românii înţeleg nevoia unei guvernări stabile şi neviciate de atitudini politicianiste, care să aibă capacitatea să contracareze şi să găsească soluţii pentru rezolvarea problemelor grave şi dificile cu care ne confruntăm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.