Premierul Ludovic Orban a precizat că şcoala va începe pe 14 septembrie, în funcţie de scenariile prezentate de Ministerul Sănătăţii. Guvernul a alocat fonduri autorităților locale pentru începerea anului școlar și, săptămâna aceasta, va aproba fonduri suplimentare.

Ludovic Orban: „Atât preşedintele cât şi Guvernul au anunţat modalitatea de deschidere a şcolilor, în funcţie de nivelul de răspândire a virusului: dacă incidența este mai mică de un caz la o mie de locuitori, se poate începe pe scenariul verde, adică cu copiii în clasă.

Între unu şi trei cazuri la o mie de locuitori se va aplică scenariul galben, adică învăţământul mixt, jumătate în clasă, jumătate online alternativ, astfel încât să fie un timp similar petrecut în clasă și pe online pentru elevi.

În scenariul 3, sau scenariul roșu, toți elevii vor face cursuri online. Acesta va fi folosit pentru localitățile cu o incidență mai mare de 3/1.000 de locuitori.La ora actuală, direcţiile de sănătate publică au transmis datele pe fiecare localitate. Sigur că administraţiile locale şi managementul şcolilor au aceste date şi ştiu cum începe şcoala.

Dacă începe în clasă, trebuie să ia măsurile necesare. Dacă e pe scenariul mixt, trebuie să facă inclusiv informarea pentru părinţi, trebuie să știe cine începe în clasă, cine începe online.

Toate măsurile vor continua: dotarea cu dezinfectanţi, cu măşti şi tablete pentru şcoala online. Pe lângă tabletele pe care le vom achiziționa la nivel național, am prevăzut 100 de milioane de euro pentru 500.000 de tablete care pot fi achiziționate de autoritățile locale sau de unitățile școlare. De asemenea, am alocat 50 de milioane de euro pentru achizițiile făcute pentru echipamente de protecție sanitară și dezinfectanți. Am alocat 25 de milioane de euro și pentru cisternele sanitare, acolo unde nu există conectare la rețeaua de apă.Vom face o nouă alocare de bani, pentu echilibrarea bugetelor care să compenseze parţial pierderile de venituri şi o să aibă şi resurse financiare suplimentare. ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.