Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, și Daniel Florea, primarul Sectorului 5 al Capitalei, au susținut duminică, 19 iulie 2020, o conferință de presă la sediul PSD.

Lucian Romașcanu a afirmat că social-democraţii speră că scrutinul pentru locale va avea loc pe 27 septembrie, aşa cum s-a stabilit prin lege.

„Legat de alegeri, ele sunt planificate pentru 27 septembrie, alegerile locale, există o lege tocmai promulgată de preşedinte, în principiu, ele ar trebui să se desfăşoare la data stabilită. Acum, vedem că există, şi am mai spus lucrul ăsta şi cu ceva săptămâni în urmă, există o intenţie destul de clară a PNL de a duce mai departe aceste alegeri, pentru că, se pare, nu sunt foarte mulţumiţi cu modul cum sunt prezentaţi în sondaje şi, în consecinţă, ne putem aştepta la orice. Noi suntem de părere că administraţia locală are nevoie de aceste alegeri cât de curând, sperăm ca data de 27 septembrie să poată fi data la care să se desfăşoare, în condiţii de maximă siguranţă sanitară, bineînţeles”, a precizat purtătorul de cuvânt al PSD.

Daniel Florea a adresat o ”somaţie publică” Executivului de a revoca hotărârea de guvern prin care a luat „samavolnic, ilegal şi neconstituţional” din administrarea Consiliului Sector 5 „110 hectare de teren” şi le-a trecut în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.

„Aş vrea să încep prin a soma public Guvernul cinic, laş, incompetent, mincinos şi hoţ al PNL să revoce hotărârea de guvern prin care a luat samavolnic, ilegal şi neconstituţional, în totalitate, din administrarea Sectorului 5 110 hectare de teren pe care se dezvoltă cel mai mare proiect de regenerare urbană şi de dezvoltare urbană din Europa Centrală şi de Est din ultimii 30 de ani. Valoarea proiectului este de 1,8 miliarde de euro şi întreaga strategie este făcută în colaborare cu Banca Mondială, avem un parteneriat semnat în martie 2018, unul dintre punctele parteneriatului este exact dezvoltarea zonei Antiaeriană şi transformarea acesteia într-un pol de dezvoltare, cu locuinţe, cu sală polivalentă, cu maternitate, cu bazin olimpic de înot, cu clădiri de birouri şi cu un drum care este prima parte a inelului median de circulaţie a Capitalei”, a declarat Daniel Florea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.