Ministerul Transporturilor pierde din nou fonduri la prima rectificare bugetară din acest an – 128 mil lei!Din nou se taie bani de la investiţii în infrastructura mare de transport pentru că responsabilii din transporturi- ministru, director CNAIR – nu sunt capabili să cheltuiască fondurile alocate prin Bugetul pentru anul 2019.

Este inadmisibil să te lauzi cu un buget crescut cu 74 % în anul 2019 comparativ cu 2018, să ai bani alocaţi şi să nu fi în stare să-I cheltuieşti, dar în schimb în calitate de Ministru al Transporturilor să îţi faci imagine vizitând şantierele patriei săptămânal şi ameninţându-i pe constructori.Am afirmat încă de la dezbaterile pe Buget că avem de–a face cu o propunere nerealistă, construită pe scenarii extrem de optimiste, cu creşteri halucinante pe anumite componente.

Acest buget a fost construit pe principiul “hârtia suportă multe”.Iar acum, după doar 5 luni de la aprobarea bugetului, avem confirmarea dezastrului de la Transporturi!Dimensiunea dezastrului de la Transporturi ni se va arăta în noiembrie la cea de –a 2-a rectificare bugetară, când eşecul va fi unul răsunător iar realitatea nu va mai putea fi cosmetizată!

Incompetenţa şi amatorismul celor care conduc instituţiile din domeniul transporturilor se traduc în proiecte întârziate şi deficit cronic de infrastructură.Cred că este clar pentru toată lumea că cei 100 de km de autostradă asumaţi recent de domnul Răzvan Cuc, după ce şi-a reevaluat angajamentul iniţial cu 180 de km, pentru acest an sunt o mare păcăleală! În ritmul în care avansează proiectele de infrastructură optimist ar trebui să ne mulţumim cu maxim 60 de km de autostradă inauguraţi în acest an.

A plecat domnul Neaga de la CNAIR, cred că e timpul să plece şi domnul Răzvan Cuc din fruntea Ministerului Transporturilor. Simpla reformă a CNAIR prin tăieri de posturi de conducere nu este suficientă. Locul de ministru trebuie urgent eliberat de domnul ministru Cuc!

2 COMENTARII

  1. Domnul Cuc a promis in luna August ca pana intr-o luna se va realiza Hotararea de Guvern cu privire la exproprierile din zona Aeroportului Otopeni.. Acele liste de anul trecut mai sunt valabile… au fost făcute degeaba ?

  2. Domnul Cuc a promis in luna August ca pana intr-o luna se va realiza Hotararea de Guvern cu privire la exproprierile din zona Aeroportului Otopeni.. Acele liste de anul trecut mai sunt valabile… au fost făcute degeaba ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.