Deputatul PSD Olguţa Vasilescu a anunţat joi, 13 august 2020, că au fost strânse peste 803.640 de semnături ale pensionarilor şi oamenilor din toată ţara la petiţie care solicită respectarea legii pensiilor. Deputatul PSD a solicitat Guvernului să ţină cont de vocea pensionarilor şi să crească pensiile cu 40%.

„Astăzi se finalizează cea mai amplă operaţiune de apărare a drepturilor pensionarilor din ultimii 30 de ani. Asocialţiile şi membrii PSD au reuşit să strângă peste 803.640 de semnături pentru petiţia care se referă la respectarea legii pensiilor.

Aşa cum ştiţi, punctul de pensie, de la 1 septembrie anul acesta trebuie să crească cu 40%, de la 1.265 de lei la 1.775 de lei. Din păcate însă, aflăm că mâine într-o şedinţă de Guvern se discută despre emiterea unei orodonanţe de urgenţă care să pună în pericol această lege a pensiilor, în sensul că majorarea nu va fi de 40%.

Vreau să atenţionăm Guvernul să ţină cont de aceste sute de mii de semnături date pensionarii din ţară în ultima lună şi jumătate.

Atenţionăm Guvernul că, de la 1 ianuarie a.c., ar fi trebuit să înceapă recalcularea dosarelor de pensiei, pentru elimitarea inechităţilor. Până la data de azi nu s-a calculat niciun dosar, ceea ce ne face să credem că din nou legea nu va fi respectată de Guvern. De la 1 august CNSAS ar fi trebuit să înceapă tipărirea taloanelor de pensii. Nu s-a întâmplat nici până azi acest lucru”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.