Majoritatea elevilor va merge efectiv, fizic, la școală, însă pentru a ține cont de impactul pandemiei au fost elaborate 3 scenarii, în funcție de numărul de bolnavi dintr-o localitate și de alte criterii obiective.

În scenariul verde, care presupune risc mic, când există mai puțin de un caz la mia de locuitori detectat zilnic în ultimele 14 zile, cursurile se vor desfășura fizic la școală, cu măsuri adecvate de protecție.

În scenariul galben, de risc mediu, cu 1-3 cazuri confirmate la mia de locuitori medie zilnică în ultimele 14 zile, cursurile se vor ține în format mixt, atât fizic, cât și online, având prioritate preşcolarii, elevii din ciclul primar şi din clasele a VIII-a şi a XII-a.

Scenariul roșu, de risc mare, cu peste 3 cazuri confirmate media zilnică la mia de locuitori, este acela în care școala se poate închide în urma analizei realizate la nivel județean și se vor face exclusiv cursuri online. Decizia privind scenariul care va fi aplicat se va lua pentru fiecare școală în parte la nivel județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.