În contextul carantinării unui număr ce poate depăşi 1.500 de persoane pe raza unităților administrativ-teritoriale din Județul Constanța, senatoarea USR Nicoleta-Ramona Dinu cere sprijin guvernamental sporit și acordarea în regim de urgență a echipamentelor necesare și a resurselor medicale vitale pentru protejarea atât a persoanelor aflate în carantină sau izolare, cât și a populației din întregul județ.

Județul Constanța are nevoie mai mult ca oricând de sprijinul autorităților centrale. În numai câteva zile, în Constanța au ajuns mai multe grupuri de sute de cetățeni repatriați din zone cu număr mare de infectări cu COVID-19, conform informărilor publice. În aceste condiții, autoritățile sanitare din județ au nevoie de sprijin suplimentar, de echipamente de protecție, de mai multe resurse medicale pentru a putea interveni şi a asigura tratamentul acestor persoane care ar putea fi confirmate ca fiind infectate cu coronavirus”, susține senatoarea USR.

Nicoleta-Ramona Dinu mai afirmă că în lipsa unor măsuri sporite care să asigure tratamentul persoanelor izolate sau carantinate, Constanța riscă să devină un focar de infectare cu coronavirus. Semnalul de alarmă tras de senatoarea USR are loc în contextul faptului că Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa este singurul centru desemnat din regiunea sud-est a României pentru preluarea cazurilor de coronavirus. De aceea, solicită ferm să se urgenteze acțiunile de amplasare a unui spital militar în județul Constanța.

Orice întârziere referitoare la sporirea măsurilor în județul Constanța reprezintă un gest de iresponsabilitate din partea autorităților centrale și locale. Trebuie să garantăm siguranța cetățenilor din întregul județ, medicii trebuie să fie ajutați și să aibă sentimentul că nu sunt singuri în această luptă, persoanele aflate în izolare sau carantină trebuie să fie conștiente că măsurile aplicate sunt în favoarea sănătății lor și a celor din jur. În caz contrar, dacă autoritățile centrale și locale nu vor trata cu seriozitate această problemă, Constanța riscă să devină un focar de infecție cu coronavirus. Aş fi apreciat dacă autorităţile ar fi avut în vedere, cu prioritate, să asigure facilităţi de cazare cadrelor medicale pentru a le susţine în privinţa izolării în raport cu propriile familii”, mai declară senatoarea USR.

În Constanța au fost amenajate până acum patru hoteluri în scopul de a asigura condiții de carantină. Acestea sunt situate în stațiunea Mamaia (Hotelul Flora – 355 locuri), Eforie (Hotelul Dunărea – 700 locuri), Jupiter (Hotelul Majestic – 356 locuri) și Techirghiol (Sanatoriul Balnear – 855 locuri).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.