Bilant dupa inundatii: 159 de localitati afectate

COD PORTOCALIU DE INUNDATII PE DUNARE PANA LUNI

A plouat torenţial în Arad. În comuna Bârzava, şuvoaiele de apă scurse de pe versanţi au inundat mai multe drumuri şi zeci de gospodării.

Gabriel Faur, primar Comuna Bârzava: „Au fost afectate în jur de 80 de gospodării, dar din astea 80, la vreo 20-30 a intrat apa și în casele oamenilor.”

Pompierii au muncit cot la cot cu localnicii pentru a scoate apa şi noroiul din case şi curţi.

– În câteva minute a venit o furtună foarte mare și ne-a inundat casa. Porcii, vacile, tot ne-a luat afară, și a intrat în casă și tot ne-a distrus, și mobilă și tot.

Circulația pe centura Capitalei, afectată de inundații. Sunt probleme și în țară

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române, după cum urmează:

  • din cauza apei acumulate pe carosabil ca urmare a condiţiilor meteorologice din ultima perioadă, circulaţia rutieră este întreruptă în prezent pe DN 73D Piteşti – Câmpulung, la kilometrul 41, în localitatea Boteni, judeţul Argeş.
  • În judeţul Teleorman, pe DN 6 Bucureşti – Alexandria, la kilometrul  61+150 din cauza  precipitatiilor din ultima perioadă  Raul Calnişte a crescut, a iesit din matca si a inundat partea carosabilă intre km 61+150 – 61+250 (loc. Draganesti Vlasca), apa masurand în aceasta dimineata 10-15 cm. Se circula pe ambele fire, ingreunat,  dirijat de politie.
  • În judeţul Ilfov, pe DNCB  între km 59+000 – 61+000 firul 2 (sens Chitila – A A1) circulatia este inchisă din cauza  acumulărilor de apă (30-40 cm) de pe partea carosabilă. La fata locului pompieri, Politia Rutieră,  ISU şi echipe CNAIR.Circulatia este deviata pe firul 1 (sens A1-Chitila) unde se circula pe cate o bandă în ambele sensuri de mers.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.