Avem mai jos , transcris complet in link si partial lasat in corpul mailului, interviul pe care colega Alexandra Grigorita, Stirile Digi FM, l-a realizat cu Victor Ponta la 5 ani de Colectiv.

Va rugam sa preluati ce vi se pare potrivit si sa nu uitati sa ne treceti la sursa.

Multumesc. VICTOR PONTA LA DIGI FM – 5 ANI DE LA COLECTIV

DIGI FM – Ce va amintiti din seara de 30 octombrie 2015?

V.P. – N-am cum sa uit asa ceva si n-o sa uit, probabil, toata viata. Eram peste ocean, intr-o vizita oficiala si unul dintre consilierii mei a venit si mi-a spus ca s-a intamplat ceva rau intr-un club din Bucuresti. Am zis, bun, anunta pe Raed Arafat, pe Gabriel Oprea, dupa care ne-am urcat in avion si am venit acasa. Nu mi-am dat seama de la inceput de amploarea tragediei, dar pe masura ce a primit stiri, am simtit ca e ceva foarte rau. Abia cand am ajuns acasa, a doua zi, am putut sa imi dau seama, intr-adevar de dimensiunea tragediei. Si am simtit nevoia sa facem ceva, sa mobilizam cat mai multe forte, insa sistemul nostru n-a fost pregatit nici atunci, se pare ca nu e nici acum pentru asemenea situatii.

DIGI FM – Ce ar fi putut merge mai bine atunci?

V.P. – Totul ar putut merge mai bine. De la momentul la care se autorizau asemenea cluburi, la interventie, dupa aceea la tratamente. Totul putea sa mearga mai bine. Din pacate n-a mers si din pacate, asta e durerea cea mare, dupa 5 ani nu pare sa se fi schimbat ceva. Am aceeasi teama cand stiu ca baiatul meu merge in oras in week-end. Am vazut si vedem interventii in situatii de urgenta care au lucruri bune si lucruri mai putin bune, iar sistemul medical confruntat cu o tragedie de alta amploare, pare sa nu se fi schimbat mult in bine in acesti 5 ani.

DIGI FM – Cum ar fi trebuit sa actioneze mai bine autoritatile?

V.P. – Nu stiu pentru ca nu e specialitatea mea, dar am avut si atunci si am si acum incredere in Raed Arafat si in medici. Ma gandesc ca e pacat de atatea vieti pierdute si nu mi se pare ca am invatat ceva dupa acei 5 ani. Eu mi-am dat demisia pentru ca exista o responsabilitate politica a liderilor unei tari atunci cand  sistemul nu functioneaza. Am crezut ca in felul asta se schimba lucrurile, dar din pacate, se pare ca dupa demisia mea nu s-a mai schimbat nimic. Toata lumea a fost multumita ca a plecat guvernul si in urmatorii 5 ani cu alte 5 guverne nu s-a mai facut nimic. Eu am luat decizia in ce ma priveste pentru ca eram seful guvernului
si pentru ca statul roman nu a actionat suficient de bine. De atunci si pana azi, din pacate, s-au intamplat multe lucruri rele si, dupa cum vedeti nu mai vorbeste nimeni de demisie, nu mai cere presedintele demisia nimanui si nu mai e nimeni responsabil. Se pare ca ce am facut eu atunci n-a fost un moment 0 de la care sa schimbam lucrurile  si multi imi reproseaza de ce mi-am dat demisia in conditiile in care altii care sunt mult mai vinovati, dau vina pe oameni si atat.    Asa am considerat ca trebuie sa faca un om politic responsabil. Faptul ca asa ceva nu se mai intampla e ceva rau pentru Romania.

DIGI FM – Demisia Dumneavoastra a venit pe fondul unor proteste…

Raspunsul si continuarea interviului, aici: http://www.digi-fm.ro/stiri/ce-isi-reproseaza-victor-ponta-la-5-ani-de-la-tragedia-colectiv-demisia-mea-n-a-rezolvat-nimic-83176

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.