INSP precizează că Romania se află în prezent în stadiu pre-epidemic, cu cazuri de import și cazuri de transmitere locala restrânsă, fără să existe dovezi de transmitere intracomunitară susținută.

În aceste condiții, strategia de testare trebuie sa fie axată pe detectarea rapidă a cazurilor de Covid-19, pentru a limita transmiterea, și pe obținerea de dovezi de transmitere comunitară nedetectaăa.

Prin urmare, vor avea prioritate la testare persoanele simptomatice care au fost în străinătate, contacți apropiați simptomatici ai cazurilor confirmate, personal medico-sanitar (inclusiv asimptomatic) contact apropiat cu caz confirmatm, cazuri de infecție respiratorie acută severă, care au fost testate negativ pentru gripă, din toate categoriile de varstă și din toate spitalele și persoane instituționalizate simptomatice.

Testarea se face doar la recomandarea medicului, atât în sistemul public, cât și în cel privat de sănătateî.

Pe de altă parte, nu vor fi testați contacții asimptomatici ai cazurilor confirmate, altii decât personalul medico-sanitar, și persoanele asimptomatice care vin din străinătate. În cazul acestor categorii, vor fi făcute teste dacă apar simptome în decurs de 14 zile.

În cazul în care testele sunt pozitive, persoanele cu Covid-19 vor fi internate cu izolare în spital. Pentru externare, este nevoie de două teste negative făcute nterval de 24 de ore, din momentul în care medicul curant consideră că evoluția pacientului permite externarea.

sursa:digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.