Georgeta-Carmen Holban (Grupul parlamentar al PSD):

Consider că datele oficiale prezentate în fiecare zi de către autorităţi nu reflectă dimensiunea cât mai apropiată de adevăr a procentului contaminării cu noul coronavirus în România. Acest fapt se datorează simplei realităţi conform căreia în ţara noastră nu se testează masiv populaţia.În opinia mea, cele 26.000 de teste efectuate până acum, la peste o lună de zile după depistarea primului caz de îmbolnăvire, nu pot fi relevante pentru adevărata situaţie cu privire la îmbolnăvirile existente de fapt.

În aceste condiţii, este de neînţeles intenţia guvernanţilor de a cosmetiza realitatea!Socoteala liberalilor nu se prea potriveşte însă cu realitatea, deoarece mass media naţională îşi face cu prisosinţă datoria în această perioadă grea pentru noi toţi. Astfel, în ultimele zile, presa a relatat situaţii halucinante, în care persoane infectate cu noul virus au decedat, dar nu au fost raportate ca victime ale noului coronavirus. Asemenea cazuri de mistificare a adevărului au apărut în presa din Arad şi Suceava, unde s-a susţinut că mai multe persoane nu au fost raportate ca victime ale COVID-19, nemaifiind testate, deşi era evident că decesele au survenit din cauza infecţiilor.

Nu în ultimul rând, cred că o operaţiune amplă de testare a locuitorilor din municipiul Bucureşti ar arăta dimensiunea reală a epidemiei din acest moment. Evident, din această cauză se opune Guvernul testării a 10.000 de bucureşteni. Probabil se consideră că ar putea ieşi la lumină adevărul conform căruia numărul cazurilor pozitive este mult mai mare, ceea ce ar dezvălui amploarea şi gravitatea eşecului guvernării actuale în a lua măsurile necesare de prevenţie şi combatere a infecţiei.Românilor li se cere să respecte regulile, în timp ce Guvernul nu respectă două reguli simple: protejarea medicilor şi a personalului medical şi testarea masivă a populaţiei, pentru a identifica rapid persoanele asimptomatice care răspândesc virusul. Numai prin respectarea acestor două reguli simple România poate evita scenariul negru din Italia şi din Spania.În concluzie, solicit guvernanţilor să rezolve problemele apărute până acum în ceea ce priveşte lipsa echipamentelor şi a materialelor de strictă necesitate reclamată de medici şi asistenţii medicali, deoarece dotarea acestora este vitală pentru salvarea vieţilor semenilor noştri din toată ţara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.